Jag spelar fortfarande Baldur’s Gate 3 och Starfield, och nu har State of Play och Nintendo Direct levererat berg av RPG:s och JRPG:s

Medan jag äntligen närmar mig akt 2 i Baldur’s Gate 3 – titta, jag var tvungen att ta en paus för en av mina favoritbokserier och även för att slå Armored Core 6 tre gånger – och funderar på om jag ska spela Starfield på Steam eller plocka upp Game Pass igen, väger RPG-uppställningen från veckans stora shower på mig som skulden att låta dessa akt 1-handlare dö väger på min Paladin.

Mellan allt som tillkännagavs på Nintendo Direct i september 2023 och allt som tillkännagavs på State of Play som grymt nog sändes samma dag, har Nintendo och Sony serverat en buffé av RPG-spel och JRPG-spel som är farligt nära lansering. Det är ett bra problem att ha, men jag trampar vatten här borta.

Jag spelar en man med för många spel och för lite tid

Enhörningens överherre

(Bildkredit: Vanillaware)

Jag borde förmodligen börja med dagens största och mest efterlängtade spel, men istället ska jag prata lite mer om Unicorn Overlord, som är mitt mest efterlängtade RPG av hela gänget. Det är dags att fira, gott folk: Dragon’s Crown, Odin Sphere och 13 Sentinels: Aegis Rim-utvecklaren Vanillaware har tillkännagivit sitt nästa spel. Vi ses på gatorna för den stora paraden.

Unicorn Overlord är ett förutsägbart vackert, oväntat strategifokuserat RPG med inslag av Fire Emblem, Tactics Ogre och Final Fantasy Tactics i sin debuttrailer. Ett strategi-rollspel från utvecklarna av 13 Sentinels men med matminispelet Dragon’s Crown låter nästan för bra för att vara sant. Kanske är det löjliga namnet lämpligt trots allt; strategi-rollspel, precis som enhörningar, är inget om inte sällsynta och magiska. Den 8 mars 2024 kan inte komma snart nog.

Okej, vi ska prata om Final Fantasy 7 Rebirth. Spela förvånad: det ser bra ut. Riktigt bra. Del två av det omtalade JRPG:s remake kommer i februari och utlovar ”nästan 100 timmars äventyr” i den kraftigt utökade öppna världen. Vincent är tillbaka! Cloud är på en segway! Det är exklusivt för PS5 fram till ”åtminstone” den 29 maj 2024! Vänta lite, det sista är faktiskt dåliga nyheter, särskilt för PC-spelare. Skit också. Nåja, mer tid att spela resten av dessa.

Ett releasedatum i april för den efterlängtade Suikoden-efterföljaren Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes var en trevlig men ganska föga överraskande nyhet under Nintendo Direct. Mer överraskande var SaGa Emerald Beyond, det första icke-mobila spelet i den långlivade SaGa-serien sedan lanseringen 2018 av det tidigare Vita-exklusiva SaGa: Scarlet Grace. Emerald Beyond ser ut som det mest JRPG-aktiga JRPG någonsin. Som någon som vet lite om serien hoppas jag att det är en bra sak när vi närmar oss lanseringen 2024.

Läs mer  Fortnite Bastion Outposts: Var man ska besöka dem

Paper Mario: Den tusenåriga dörren

(Bildkredit: Nintendo)

Dubbelpaketet med Mario ser också lovande ut. Nästa år kommer Paper Mario: The Thousand-Year Door äntligen att få den Switch-utgåva som det alltid har förtjänat och låta en helt ny generation uppleva ett av Nintendos bästa RPG-spel. Här är något annat som jag inte såg komma: Jag kanske faktiskt är mer förtjust i Super Mario RPG-remakeversionen som släpps den 17 november 2023, eftersom det verkar ha tagit större kreativa friheter i moderniseringen av den välåldrade Super Nintendo-klassikern. Kanske är jag bara en stor sucker för uppiffade bossar efter spelet, vilket är ett lovande tillskott till ett ganska lättsamt och gulligt spel.

Ett hedersomnämnande går till Honkai Star Rails lansering på PS5 den 11 oktober. Det spelar ingen större roll för mig eftersom jag kommer att fortsätta spela Star Rail tillsammans med Genshin Impact på PC, men om du har väntat på konsolporten för att prova Hoyos turordningsbaserade JRPG rekommenderar jag det fortfarande helhjärtat.

Jag har sparat Tales of Arise-berättelsens DLC, Beyond the Dawn, från ingenstans till slutet. Det här var ett av mina favoritspel 2021, så när gänget dök upp på State of Play gav jag för ett ögonblick efter för det enorma copiumet att tro att vi skulle få Tales of Arise 2 trots att dess producent tidigare sagt att en direkt uppföljare inte fanns i korten. Jag är lite besviken över att det bara är DLC, men mer Tales of Arise är mer Tales of Arise, och Beyond the Dawn är en välkommen epilog efter två års bortavaro. Jag gillade grundspelet så mycket att jag kanske till och med kommer att skapa en speciell liten lucka för Beyond the Dawn mellan de många rollspelen som snabbt väller ut ur mina överbelastade armar.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.