Princess Peach Showtime ger den älskade prinsessan i svampriket det strålkastarljus hon förtjänar

När jag såg trailern för Princess Peach Showtime under förra veckans Nintendo Direct kunde jag inte hålla tillbaka ett högt jubel. Det kom direkt från mitt hjärta. Det nya äventyret från Nintendo sätter Peach direkt i rampljuset, och ännu bättre, det kommer att se henne bryta sig ur sin klassiska roll för att bli en tuff svärdfighter, en kakbakande konditor, en kung-fu-mästare och en jäkla detektiv som är het på gröten. Ja, för fan – och jag säger detta med hela mitt bröst. Prinsessan Peach har alltid haft en stor roll i Mario-serien, men oftast har hon fått spela samma roll som den som behöver räddas från den stora skurken. Showtime lovar att låta henne stå i centrum och leda en eskapad som förhoppningsvis är helt och hållet hennes egen, och det känns uppriktigt sagt efterlängtat.

Sedan Mario skapades har vi haft ett persikofärgat äventyr i Super Princess Peach på DS 2005, men det här känns som ett ordentligt steg uppåt för en karaktär som så många (inklusive jag själv) har kommit att älska genom åren. Peach är inte bara en biroll längre, hon är på väg att sätta upp en egen show, och jag kan knappt vänta på att få uppleva det själv.

Byte av dräkt

Prinsessan Peach: Showtime!

(Bildkredit: Nintendo)

Det nya Princess Peach-spelet utannonserades först tidigare i år under Nintendo Direct i juni 2023. Även om vi ännu inte hade någon titel eller visste mycket om det, var utsikterna för ett kommande Switch-spel som kretsade kring den berömda rosa högheten tillräckligt för att få mig, och många andra, upphetsade. Nu, tack vare den senaste trailern, är jag helt inne. Från namnet till konceptet och stilen – Princess Peach Showtime tilltalar mig på så många nivåer. Det sätter inte bara Peach i centrum, utan det gör det på ett sätt som verkligen passar den hon är som karaktär. Från designen av förvandlingarna till bakgrunderna, hon kan rädda dagen och göra det med stil också. Vi älskar att se det.

Det faktum att filmen utspelar sig på en teater kommer säkert att bjuda på en del kreativa scener och scenarier, och trailern visar hur den spelar med olika teman. Till exempel får mitt hjärtas drottning vara detektiv i en museiliknande miljö och leta efter ledtrådar i en kostym som Detective Pikachu skulle ha gillat. Sedan växlar saker och ting upp i en slottsbakgrund när hon antar en svärdfäktares dräkt komplett med rosendekaler – det ger romantiska musketörvibbar, och jag kunde inte älska det mer om jag så försökte. Från tentakler i papier-mache på scenen till en gigantisk tårta som Peach dekorerar, allt är en riktig produktion. Om Nintendo är bra på något så är det att väcka liv i engagerande miljöer och plattformar, och jag kan knappt bärga mig för att se vad mer som väntar i Peachs Showtime-extravaganza.

Läs mer  Hör mig ut: Resident Evil 4 Remake hjälpte mig att uppskatta brytbara vapen i tårar i kungariket

Prinsessan Peach: Showtime!

(Bildkredit: Nintendo)En explosion från det förflutna

final fantasy 7 rebirth trailer grab

(Bildkredit: Square Enix)

De mest spännande Nintendo och Sony-utställningarna var idéer från förra århundradet

Förvandlingarna ser ut att göra Peach till en riktig stjärna, och var och en av dem ger henne nya krafter att använda. Det fick mig genast att tänka på min rosa favoritpuffboll Kirbys kopieringsförmågor, som ger honom olika krafter och skepnader, och ärligt talat gör det mig bara ännu mer förtjust i idén om Peachs teaterversion. Det är ett så roligt sätt att leka med tanken på kostymbyten mellan akterna, eller tanken på att växla mellan roller beroende på vilken pjäs som spelas.

Men mer än så, det ger oss möjlighet att se Peach kliva ur den roll som hon alltid har tillskrivits. Vi får se nya dimensioner av hennes karaktär när hon blir en kung-fu-mästare eller en konditor. Jag har ägnat så många år åt att rädda dagen för Peach. Jag är så redo att rädda dagen som Peach.

Princess Peach Showtime har alla förutsättningar att bli en mycket minnesvärd och meningsfull föreställning, och jag kommer att stå längst fram i kön för att bevittna det med egna ögon.

Se fram emot fler spännande lanseringar med vår sammanställning av nya spel för 2023.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.