Jag har spelat 90 timmar i Baldur’s Gate 3, men jag började planera min andra och tredje genomspelning inom de första 10 minuterna

En strid ägde rum i ett goblinläger tidigt i Baldur’s Gate 3 som jag fortfarande tänker på. Tack vare min silvertunga hade jag lyckats övertala tre stora troll att hjälpa mig när jag var omringad av fiender. Några timmar tidigare hade jag också stött på en ugglebjörnsunge med sin mamma, som sedan hade anslutit sig till striden mot goblinerna. Tragiskt nog varade det dock inte länge när en av mina trollhjälpare plattade till den bedårande varelsen.

cDet fick mig att fundera: vad kunde jag ha gjort för att ändra på det här? Det är den här frågan som gör Baldur’s Gate 3 så fängslande. Så mycket kan hända beroende på dina val, och det finns många vägar jag ännu inte har trampat som jag redan längtar efter att få uppleva. Faktum är att jag bara hade spelat en handfull timmar när jag började föreställa mig vem jag vill vara, eller vad jag skulle kunna göra annorlunda i efterföljande genomspelningar. Om det inte är ett bevis på hur mycket valfrihet och möjligheter Larians äventyr erbjuder, även under de första timmarna, vet jag inte vad det är.

Nu, med över 90 timmar bakom mig i min första spelomgång, tänker jag på det mer än någonsin när jag går igenom akt 3. De misstag jag har gjort på vägen, som jag hoppas kunna lära mig av och rätta till nästa gång, är säkert en bidragande faktor. Jag har till exempel fortfarande inte kommit över det faktum att jag låste mig ute från Karlach som följeslagare, men det är bara toppen av isberget. Med olika romanser att utforska, olika karaktärsbyggen att prova och en mängd beslut att fatta, är det svåraste med Baldur’s Gate 3 att bestämma sig för vad man ska göra först. Men det är också det allra bästa med det. Jag kan inte minnas när jag senast kände mig både ledsen över att närma mig slutet på mitt äventyr och exalterad över att slutföra det bara så att jag kan börja om från början igen.

Valmöjligheter i överflöd

Baldur's Gate 3

(Bildkredit: Larian Studios)

Jag måste ha ägnat minst två timmar åt att skapa min karaktär när jag först fick Baldur’s Gate 3 i mina händer. Med begränsad erfarenhet av D&D-världen tog jag mig tid att titta på alla olika klasser, raser, underraser och alternativ för att ge liv åt min första karaktär. Att spela som en bard kändes som en naturlig passform som någon som alltid kommer att försöka prata mig ur konflikter om jag kan. Dessutom hade idén om att kunna spela ett instrument när som helst sin egen lockelse. När jag väl började upptäckte jag snabbt hur min klass har stor betydelse för hur jag spelar och närmar mig scenarier, vilket gör mig så spänd på att se vad som finns i beredskap för andra karaktärsbyggen. Jag vill redan testa att vara en druid för att använda mig av formskiftande förmågor, eller se hur det är att uppleva berättelsen ur en paladins perspektiv.

Läs mer  Gör dig inte av med detaljerna om Starfields karaktärsskapare

Och då har vi inte ens räknat med alla de olika ursprung som du kan prova, inklusive den olycksbådande Dark Urge. Efter att ha tillbringat så mycket tid med följeslagarna i lägret undrar jag hur det skulle vara att spela igenom äventyret som vem som helst av dem. Det finns så många möjligheter att utforska bara i karaktärsskapandet att även efter 50 timmars spelande känns det som om jag knappt har skrapat på ytan av allt Baldur’s Gate 3 har att erbjuda. Omfattningen av det är uppriktigt sagt överväldigande.

Baldur's Gate 3

(Bildkredit: Larian Studios)Ansvar

Stjärnfält

(Bildkredit: Bethesda)

Att ha ett bolån och föräldrar i Starfield har förvandlat mig till en kredithungrig legosoldat.

Utöver de karaktärer du kan skapa och spela finns det så många beslut som formar din resa. Många minnesvärda konversationer och avgörande ögonblick kräver att man gör om dem för att se vilka andra resultat som kunde ha uppnåtts, vilket visar hur betydelsefulla valen är. En handling, ett tärningskast eller ett dialogalternativ kan avgöra ditt öde eller knuffa dig i en annan riktning, och du vet aldrig riktigt hur det kommer att gå. Jag kan peka ut många ögonblick som jag vill göra annorlunda när jag rollspelar som andra karaktärer. Kanske ska jag vara en nitisk Dragonborn, eller spela som en Tiefling som gör de minst moraliska valen bara för att se hur berättelsen förändras.

För att inte tala om att världen är hem för mängder av NPC:er som du lika gärna kan missa som du kan hitta. Jag är säker på att det finns någon jag inte har träffat längs vägen som kan ha en historia att berätta eller en uppgift för mig att utföra. Efter att ha pratat med mina Baldur’s Gate 3-spelande kollegor vet jag med säkerhet att det till och med finns fall du kan snubbla över som andra kanske inte alls kommer över. Hur jag än försöker har jag sannolikt missat några intressanta punkter eller anmärkningsvärda händelser som bara ökar min önskan att se vad mer jag kan upptäcka i en ny genomspelning. Men är det inte just det som är det fina med sådana här spel? I välfyllda världar, med så mycket uppmärksamhet på detaljer, kommer det alltid att finnas något nytt att upptäcka oavsett hur många gånger du spelar.

Läs mer  Legenden om Zelda: Twilight Princess markerade slutet på Gamecube -eran och Wii -gryningen

Baldur’s Gate 3 är absolut den typ av spel som är utformat för att spelas om, och jag kan knappt vänta med att se vad mer som finns i beredskap för mig när jag kliver in i någon annans skor. Det finns så många genomspelningar jag vill göra, och så många alternativ jag vill utforska. Nu behöver jag bara tid att göra det. Jag har inte känt en sådan glöd för ett rollspel på länge, så jag kommer att njuta av varje runda jag gör i dess värld full av valmöjligheter. Och hej, jag hoppas att jag kan hålla ugglebjörnen säker nästa gång.

Jag spelar Baldur’s Gate 3 och Starfield samtidigt och jag vet inte vem jag är längre, men jag älskar det.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.