Jag spelar Baldur’s Gate 3 och Starfield samtidigt och jag vet inte vem jag är längre, men jag älskar det

Mitt liv är inte mitt eget längre. När jag blundar ser jag tärningskast och när jag vaknar på morgonen hör jag det svaga ljudet av mitt skepp som laddar för start. Efter att ha fått tag på Starfield och Baldur’s Gate 3 samtidigt har jag tagit på mig att dyka in i båda och försöka jonglera de två massiva, och mycket olika, upplevelserna samtidigt. Varför i hela friden skulle jag göra detta?

Tja, det beror delvis på att jag har bestämt mig för att tillfredsställa den sida av mitt hjärta som har längtat efter fler RPG-spel. Men det beror också på att jag helt enkelt inte kunde förmå mig att vänta på att få spela Baldur’s Gate 3 eller Starfield längre. Min förväntan på två av de största nya spelen 2023 har bara ökat under de senaste månaderna, och det har varit särskilt svårt att vänta på PS5-utgåvan av Larians mycket hyllade rollspelsäventyr i D&D-universumet.

Det kanske låter dumt eller till och med ologiskt att försöka gå in i och ut ur båda, men jag har faktiskt mitt livs tid. Ena stunden förlorar jag mig helt till persongalleriet och de meningsfulla valen i Baldur’s Gate 3, och i nästa stund varvar jag ner med lite utforskning på någon avlägsen planet i Starfields kosmos och gör oväntade upptäckter. Jag är fullt medveten om att jag är i den lyckliga positionen att kunna göra båda delarna. Och även om jag inte nödvändigtvis skulle rekommendera det om du funderar på att göra samma sak – särskilt om du har något som liknar ett socialt liv – har det varit en helt vild resa hittills och jag hoppas bara att jag kan fortsätta med det.

Dags för fest

Baldur's Gate 3

(Bildkredit: Larian Studios)Val

Starfield

(Bildkredit: Larian, Bethesda)

Starfield vs Baldur’s Gate 3: Vilket av årets största RPG-spel ska du spela först?

Ingenting kan mäta sig med glädjen att för första gången uppleva ett nytt spel som bara klickar med dig på alla sätt. Magin i att trampa upp nya stigar, träffa nya karaktärer som du blir förälskad i och resa genom uppdrag och berättelser som överraskar och glädjer dig är oöverträffad. Det är därför jag försöker ta till mig och göra det mesta av varje minut av min första spelomgång i Baldur’s Gate 3. Rollspelet har allt jag letar efter i ett rollspel, med romanser, engagerande följeslagare som ger världen dess bultande hjärta, och val som verkligen spelar roll. Jag har inte kommit så långt än, men det är ingen överdrift att säga att det här är det rollspel som jag känner att jag har väntat på sedan jag avslutade Dragon Age: Inquisition för nästan nio år sedan.

Läs mer  Hur man får Resident Evil 4 Wayshrine -nyckeln i remake

Å andra sidan, som ett fan av Skyrim och Oblivion, har det varit så spännande att kliva in i något nytt från Bethesda, och ännu bättre, något som utspelar sig i rymden, vilket alltid har varit en personlig besatthet hos mig. Starfield ger mig verkligen chansen att leva ut min egen astronautformade fantasi, med den extra bonusen att ha nya kompanjoner att träffa, upptäckter att göra, egenskaper som ger min karaktär något annorlunda och möjligheter att prata mig ur saker med dess övertalningssystem – något jag också är ett fan av att göra som en bard i Baldur’s Gate 3. Jag har knappt skrapat på ytan av Starfield, men jag njuter av kontrasten mellan de två stora RPG-spelen och hur de erbjuder mig något annorlunda.

Bild 1 av 3(Bildkredit: Bethesda)(Bildkredit: Bethesda)(Bildkredit: Bethesda)

Efter en stunds turordningsbaserade strider, tärningskastning, uppvaktning på lägret och djurkonversationer i Baldur’s Gate 3 har jag börjat dyka ner i Starfield för att slåss mot rymdpirater, jaga bounties, bygga upp ett skepp eller varva ner med lite planetarisk kartläggning. Den senare aspekten är förmodligen inte allas grej, men jag tycker att det är så lugnande att slösa bort min tid på att skanna resurser, växter och djurliv som en rymdforskare.

Även om jag fortfarande njuter av nyheten att kunna spela båda spelen, är det verkligen inte utan utmaningar. Det tar lite tid att komma ihåg kontrollerna för varje spel när jag växlar mellan konsolerna, och det kan ibland kännas ganska kaotiskt att hålla reda på var jag slutade i båda äventyren när jag sätter mig tillrätta för en ny session i något av spelen. Dessutom förlorar jag tidsuppfattningen på grund av de omfattande upplevelserna … Jag vet ärligt talat inte vem jag är nuförtiden – en rymdfarande äventyrare, en halvelfisk bard eller en författare som sitter som en nöjd RPG-älskande vätte i min pyjamas? Vem kan säga det längre.

Just nu njuter jag bara av varje ny upptäckt, interaktion och berättelse jag stöter på, och går helt vilse i de olika fantasierna. Det känns som en bra tid att vara ett RPG-fan – särskilt om antingen Baldur’s Gate 3 eller Starfield talar till dig. Och om båda tilltalar dig, som de gör för mig, ja då hoppas jag att ditt hjärta känns lika fullt som mitt. Jag vet inte hur länge jag kommer att hålla på med det här, men jag försöker bara njuta av det så mycket jag bara kan, och se vart båda äventyren tar mig.

Läs mer  Hur man når utgrävningsplatsen för Assassin's Creed Mirage och hittar ledtrådarna

Läs mer: Baldur’s Gate 3 är så skrämmande massivt att det får mig att vilja återvända till min RPG-lyckliga plats: Dragon Age 2

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.