Jag skapade Shadowhearts perfekta nemesis i Baldur’s Gate 3 – och fick henne sedan att bli vansinnigt förälskad i mig

”Gör inget väsen av dig, SelÛnite. Vi må vara oense, men jag har viktigare bekymmer än du just nu.” Shadowheart avfärdade min drowpräst instinktivt i mitt senaste Baldur’s Gate 3-spel, men det stärker bara min beslutsamhet att vinna hennes hjärta i slutändan.

Med mina totala Steam-timmar nu långt förbi 300-strecket skäms jag inte för att säga att jag har romantiserat nästan alla BG3-kompanjoner. Vanligtvis ger jag mig själv i uppgift att skapa den perfekta partnern för var och en av dem – jag parade ihop Gale med en sur druid för att hålla honom på den rätta vägen, och skapade en moraliskt grå stormtrollkarl för Lae’zel och Minthara att slåss om – men jag försöker något annorlunda den här gången. Shadowhearts kärlek till Lady of Loss gör henne till den perfekta yin till min SelÛne-prästs yang.

Bittra teologiska argument lägger den perfekta grunden för ett epos mellan fiender och älskande, och nu i mitten av akt 2 tror jag verkligen att det inte finns något bättre sätt att uppvakta Shadowheart än med en nemesis som är gjord för att förstöra henne.

Gammalt agg, nytt myteri

Baldur's gate 3 Shadowheart romans

(Bildkredit: Larian Studios)Obetydliga tieflings

Baldur's Gate 3 Mol

(Bildkredit: Larian Studios)

Den mest utmanande trofén i Baldur’s Gate 3 kommer att ge dig alla de goda krafter som finns.

Att få två präster med motsatta övertygelser att bli kära i varandra är inte lätt. Kvinnorna fick en tillräckligt bra start när jag befriade Shadowheart från hennes kapsel på nautiloiden, ställde mig på hennes sida över Lae’zel och inte lade mig i hennes affärer efter att ha skymtat artefakten. Men när BG3:s goth-flickvän avslöjar sin Shar-dyrkan för Lightsoul – ja, jag satsar verkligen på det här med att motsatser attraherar – är det säkert att säga att saker och ting går utför.

Vi har precis gått in i BG3:s goblinläger för att ta itu med dess tre ledare, men istället för att söka upp Priestess Gut, Dror Ragzlin och drowkollegan Minthara är jag engagerad i verbal krigföring med en smutsig Sharran. ”Shar är en styggelse”, säger Lightsoul rakt ut till Shadowheart, vilket ger henne ett elakt genmäle som jag liksom definitivt förtjänar vid det här laget.

Det är nästan för perfekt, hur Shadowheart avskyr Lightsouls gudinna så extremt, även efter att ha blivit påmind om att deras gudar är systrar. D&D lore säger att de är två halvor av en helhet, med Shar som representerar mörkret och SelÛne ljuset som inte kan existera utan det. Jag låter ämnet falla för tillfället, men med fröet nu planterat lutar jag mig tillbaka för att se det blomma i Shadowhearts sinne.

Läs mer  Vad är Dark Urge i Baldur's Gate 3?

Baldur's gate 3 Shadowheart romans

(Bildkredit: Larian Studios)

Jag använder en enda mod för den här Baldur’s Gate 3-körningen, en som talar om för mig vilka dialogalternativ som kommer att ge mig godkännande eller förakt från vissa partimedlemmar, och jag ser till att välja klokt för att hålla Shadowheart nöjd. Eftersom jag är en präst med ljusdomän som står i opposition till Shadowhearts lurendrejeridomän, skulle jag dock vara försumlig om jag inte valde varje prästspecifikt svar jag stötte på.

Jag kan inte se detta tydligare än när jag snubblar över SelÛnes skattkista i ugglebjörnens lya. I tidigare genomspelningar behövde jag klara en perceptionskontroll för att hitta och recitera en bön, men när jag spelar som en tjänare till månjungfrun öppnas kistan omedelbart den här gången. Shadowheart blir genast upprörd över detta faktum och försöker övertyga mig om att förstöra skatten, vilket utlöser ännu en Shar versus SelÛne-duell som jag till slut går segrande ur.

Bortsett från alla meningsskiljaktigheter lyckas jag på något sätt hålla mitt godkännande tillräckligt högt hos Shadowheart för att vi ska kunna dela en kyss på tieflingfesten nära mitten av akt 1. Det är ett djärvt steg framåt i denna långsamt brinnande romans, och trots att jag har upplevt Shadowhearts resa fyra gånger om gör den extra ångesten av att spela en SelÛnite mitt emot henne till en verkligt unik resa.

Så säkert som natten kommer att falla

Baldur's gate 3 Shadowheart romans

(Bildkredit: Larian Studios)

Att se Shadowhearts berättelse utvecklas genom ögonen på en blivande fiende ger den en helt ny dimension.

En av de bästa sakerna med att dejta Shadowheart som en SelÛne-geistlig är hur aspekter av hennes berättelse kommer fram på överraskande sätt.

Vanligtvis skulle vi få veta mer om hennes föräldraskap mer än halvvägs genom akt 2, men när Shadowheart berättar om hur hon träffade sin överstemoder i skogen som ung flicka, kunde min präst göra en spännande slutsats.

Lightsouls inre monolog lägger ihop två och två utan att behöva göra en religionskontroll, och inser att detta barndomsminne låter mer som en selÛnitisk övergångsrit. Hon förklarar hur barn som uppfostrats i denna tro skickas ut i skogen för att hitta hem, enbart vägledda av månskenet, och att Shadowhearts situation låter som en av dessa riter som gått fel. Detta visar sig vara sant; som vi får veta i akt 3 kidnappades Shadowheart av en svartsjuk Shar för att straffa hennes hängivna SelÛnite-föräldrar. Naturligtvis är dock Shars präst inte alltför glad över att få det förslag som hon fick i akt 1.

Läs mer  Hur långt är Oxenfree 2 Lost Signals?

Baldur's gate 3 Shadowheart romans

(Bildkredit: Larian Studios)

Det gör det ännu mer spännande när jag, efter att de erkänt sina känslor för varandra, låter Lightsoul fråga Shadowheart vad hennes gudinna skulle tycka om deras förhållande. Visst skulle hon inte godkänna att hon fraterniserade med fienden? ”Åh, jag vet inte”, säger Shadowheart med ett elakt flin. ”Jag kan tänka mig att hon gärna ser att jag korrumperar dig.”

Som en av SelÛnes präster har jag haft fullt upp med att förstå den religiösa symboliken i de skuggförbannade länderna. Ljus och skugga behöver varandra för att överhuvudtaget kunna existera, men att se Shadowhearts berättelse utvecklas genom ögonen på en blivande fiende ger den en helt ny dimension. Det är ett exempel på hur mycket detaljer utvecklaren Larian Studios har lagt ner på klassspecifika dialogalternativ i Baldur’s Gate 3. Lightsoul började inte bättre än Shadowheart på många sätt, var och en av dem var lite övernitisk i sin blinda tro, men jag skulle vilja se deras hängivenhet till varandra överväga deras kärlek till någon av gudinnorna – om Shadowheart låter en daltande SelÛnite få ett ord med i laget, naturligtvis.

Här är hur jag helt missade Lae’zel under mitt första BG3-spelande och gjorde mig själv till skurken i min egen berättelse.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.