Ett tragiskt misstag i Baldur’s Gate 3 stoppade Karlach från att ansluta sig till mig och det har plågat mig ända sedan dess

Jag var bara några timmar in i min första spelomgång i Baldur’s Gate 3 när jag gjorde ett fruktansvärt val. Faktum är att detta val var så dåligt att det fortfarande hemsöker mitt nuvarande genomspelande. Inför lanseringen på PS5 hade jag gjort en medveten ansträngning för att undvika att veta för mycket om berättelsen och karaktärerna i Larians äventyr. Det innebar att när jag kraschlandade i akt 1 bland ruinerna av Nautiloid-skeppet var jag lika ovetande om vad som pågick som min halvelvbard verkade vara, men det var precis så jag ville uppleva det. Medan jag njöt av magin i att upptäcka allting själv, kom jag till Smaragdlunden ganska tidigt. Jag gick på ren instinkt och valde att göra det jag trodde var bäst… men det visade sig att detta beslut ställde till det rejält med en potentiell följeslagare som jag var så glad över att få träffa: Karlach.

Ryktet hade tydligen spridit sig snabbt om vad som hade hänt i Grove, och Karlach lät sin ilska mot mig komma till uttryck vid vårt första möte. Jag trodde att jag hade gjort det rätta mot Tieflings, att jag hade valt det mindre onda, men det hade spektakulärt slagit tillbaka mot mig och nu går jag miste om en följeslagare som jag längtade efter att få lära känna. Nu, varje gång jag ser ett tomt tält i mitt läger där jag antar att hon skulle bo, kan jag inte låta bli att tänka på vad som kunde ha hänt om jag hade gjort saker annorlunda.

När jag hade gått för långt för att kunna gå tillbaka och rätta till mina tidigare misstag var jag tvungen att acceptera mitt Karlach-lösa öde och gå vidare. Men jag har fortfarande inte riktigt kommit över det faktum att jag går miste om hennes sällskap under min första genomspelning. Jag har ägnat mycket tid åt att gräva i just det här valet för att undvika att göra samma misstag nästa gång, men om inte annat så visar hela upplevelsen kring det varför jag älskar Baldur’s Gate 3 så mycket.

Misstag gjordes

Baldur's Gate 3

(Bildkredit: Larian Studios)Dubbla problem

Stjärnfält

(Bildkredit: Bethesda)

Jag spelar Baldur’s Gate 3 och Starfield samtidigt och jag vet inte vem jag är längre, men jag älskar det

Läs mer  Modern Warfare 2 -spelare firar när devs "flyttar upp" ny 6v6 -karta för säsong 2

I efterhand kan jag förstå att jag var lite för ivrig när det gällde att bestämma vad jag skulle göra i Emerald Grove. Efter att ha pratat med olika NPC:er där får du veta att det finns en del problem med gobliner, och spänningarna ökar mellan Tiefling-flyktingar och druiderna som försöker skydda lunden. Jag var redan fast besluten att hjälpa Tieflings, men det var hur jag gick tillväga som gjorde hela skillnaden. Jag talade med Zevlor, ledaren för Tiefling-flyktingarna, som sa att jag behövde sätta stopp för druidernas tillförordnade ledare, Kagha.

Visst, jag hade alternativet att gå och hitta Halsin, den förste druiden, men att prata med Kagha fick mig att tro att hon inte skulle ta reson, oavsett vad jag gjorde. Så innan jag visste ordet av kämpade jag mot henne i Tieflings namn, ovetande om de andra vägar som var öppna för mig. Föga anade jag att detta skulle göra hela lunden fientlig och orsaka en hel del blodsutgjutelse som skulle fortsätta att vända min blivande följeslagare mot mig för gott.

När allt hade hänt i Grove gav jag mig ut på nya betesmarker och snubblade till slut över den eldiga fan-favoriten. Min entusiasm över att få en ny följeslagare till mitt sällskap slocknade snabbt när Karlach omedelbart uttryckte sin ilska över mitt agerande. Jag var mycket förvirrad och trodde att jag hade hjälpt Tieflings och gjort det mindre onda av vad jag trodde var två onda ting. Det var just i detta ögonblick som jag fick mitt allra första riktiga smakprov på hur meningsfulla valen är i Baldur’s Gate 3. Jag hade bara spelat några timmar, men mina beslut hade redan fått betydande konsekvenser.

Jag gillar trots allt att ha följeslagare på äventyr, och att veta att jag hade blockerat en från att följa med mig gjorde mig ganska nedstämd… särskilt eftersom jag såg fram emot att lära känna henne. Även efter att ha klarat en övertalningskontroll och försökt be om ursäkt gick det inte att rädda situationen. Varje gång jag försökte prata med henne efter det möttes jag av hennes tillrättavisande ord som fortfarande ekar i mitt huvud: ”Jag är ganska säker på att jag sa åt dig att dra åt helvete, kompis”.

Läs mer  Ska du ringa Reed och gå med på avtalet eller döda Reed i Cyberpunk 2077 Phantom Liberty?

Baldur's Gate 3

(Bildkredit: Larian Studios)

Jag tappade räkningen på hur många gånger jag hörde henne säga den där repliken efter vår första konfrontation. Varje gång jag lade fler uppdrag bakom mig efter min tid i Grove återvände jag till Risen Road där du hittar Karlach i hopp om att jag fortfarande kunde vända på saker och ting. Tyvärr fick jag alltid samma svar. Den eldiga Tieflingen ville verkligen inte ha något med mig att göra… och jag förbannar fortfarande mig själv för det precis som hon gör. Om jag bara kunde vrida tillbaka tiden och rätta till det jag gjorde fel, men det har redan gett mig något att se fram emot i min nästa genomspelning.

Och är det inte just det som är det fina med Baldur’s Gate 3? Ibland kommer saker att gå fel, även om du har de bästa avsikterna, och du vet aldrig riktigt hur det kommer att gå. Det illustrerar perfekt hur meningsfulla valen är i Larians äventyr, med så mycket utrymme att forma och forma riktningen för det beroende på hur du spelar. Ett tärningskast kan avgöra ditt öde eller cementera din väg, och jag kan inte få nog av det. Jag är fortfarande ledsen att jag missar Karlachs sällskap, men jag kan inte vänta med att få henne på min sida nästa gång. Jag är säker på att jag kommer att uppskatta varje ögonblick jag tillbringar med henne ännu mer på grund av hur saker och ting har blivit. Men just nu får jag acceptera min lott och försöka undvika att nostalgiskt titta på det tomma tält som hon kunde ha hittat ett hem i.

För mer Baldur’s Gate 3-skapelser, kolla in vår egen Joe Donnellys upplevelse: Jag är sen till Baldur’s Gate 3-festen, så jag har bestämt mig för att förstöra festen genom att vara en riktig skitstövel mot alla jag träffar

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.