Efter att ha spelat Swansong kanske Vampire The Masquerade: Bloodlines 2:s röststyrda huvudkaraktär inte är en så dålig sak

Den spelbara karaktären i Vampire Masquerade: Bloodlines 2 kommer att ha full röst, och vissa blivande Kindred är redan oroliga för det. Utvecklaren The Chinese Room tillkännagav denna ganska stora förändring av Bloodlines-formeln på Halloween (via YouTube), och när jag först hörde nyheterna ska jag erkänna att jag delade den första uppsättningen av bekymmer. Jag har länge förespråkat att vi behöver fler vampyrer i videospel, särskilt när det gäller att skapa en helt originell karaktär, och de snävare konsekvenserna av att ha en röst i huvudrollen i Bloodlines 2 riskerar att krossa den fantasin.

Men efter att äntligen ha börjat spela förra årets Vampire: The Masquerade – Swansong tar jag vad jag kan få. Jag kunde inte påverka Galebs, Emems och Leyshas egenskaper alls, men deras röstskådespeleri är utan tvekan det som får mig att fortsätta vara intresserad av deras berättelser. Även om jag skulle ha älskat att designa min egen Bloodlines 2-karaktär i mer detaljerad detalj, låter det som det bästa av två världar att ha en förinställd arketyp med omtänksamt skrivna bakgrundshistorier att färglägga.

Bit mig

The Vampire The Masquerade Swansong Leysha premonition val

(Bildkredit: Nacon)En roll för livet

Skyrim

(Bildkredit: Bethesda)

Kolla in de bästa rollspelen genom tiderna, från Skyrim till Dragon Age.

Efter många år i ett utvecklingshelvete är Bloodlines 2 äntligen på väg – förhoppningsvis för gott den här gången. The Chinese Room förväntar sig att uppföljaren landar under det kommande året, nästan 20 år sedan det första spelet. Med tanke på Bloodlines kultföljd verkar det som om TCR står inför en hög order – högre fortfarande för det faktum att det till synes inte kommer att vara något som det första spelet alls.

På många sätt är det en bra sak. Det är lätt att se tillbaka med rosafärgade glasögon, men verkligheten är att Troika Games RPG från 2004 var lika bristfälligt som det var banbrytande. Visst, vi fick välja vampyrklan, kön, bakgrundshistoria och fylla i våra karaktärsblad, men det som kändes klumpigt 2004 känns bara direkt obehagligt idag. Med tekniska framsteg och moderna standarder i åtanke försöker The Chinese Room inte göra om originalet, utan förnya och bygga vidare på det som gjorde det bra till att börja med.

En av Bloodlines starka sidor har alltid varit NPC-personernas röstskådespeleri, som förstärkts av ett starkt manus. Det är något vi ser igen i utvecklaren Big Bad Wolfs senaste bidrag, Swansong. Spelet har en mer pusselutforskande och TTRPG-baserad approach och förlitar sig på skicklighetspoäng och tärningskast för att diktera resultatet av dialogval. Det kanske inte har den snyggaste grafiken eller massor av snygga vapen, men skrivandet och röstskådespeleriet kompenserar mer än väl för det. Det dramatiska inre arbetet i Boston Camarilla är fascinerande när det berättas genom tre olika karaktärers ögon, och även om det skapats av en helt annan utvecklare ger det mig hopp om Bloodlines 2.

Läs mer  Stadia dör ikväll, så spelare kämpar för odödlighet på topplistan för sitt sista spel

Uppbyggnad av karaktärer

Bloodlines 2

(Bildkredit: Hardsuit Labs)

Vampire: The Masquerade-spelen är kända för sina dynamiska karaktärer, och det ser ut att fortsätta i Bloodlines 2. Vår spelbara karaktär kommer att vara en äldre vampyr vid namn Phyre, som nyligen väckts efter århundraden av slummer, när de kämpar med den moderna världen. The Chinese Room låter oss fortfarande anpassa delar av Phyres bakgrundshistoria, trots att de tydligt har en specifik berättelse i åtanke.

Att Bloodlines 2 har en röststyrd huvudperson är långt ifrån den största skillnaden mellan The Chinese Rooms uppföljare och Troikas original. Vi kommer att kunna välja att spela antingen en manlig eller kvinnlig Phyre, redigera deras utseende och tilldela dem en av fyra klanbakgrunder. Utvecklaren har hittills bara tillkännagivit krigarklanen Brujah som ett alternativ, men med tretton mycket olika möjligheter på bordet lämnar det gott om utrymme för fyra mycket olika Phyres. I det ursprungliga Bloodlines däremot dikterade din klan helt enkelt dina discipliner inom ramen för en övergripande berättelse.

Jag vill bara se det här spelet blomstra – oavsett om jag får skapa en vampyr från grunden eller inte.

Maskeradfans, jag bönfaller er: det är inte världens undergång. ”Half-set” huvudpersoner i videospel är inget nytt, och åtminstone i Bloodlines 2 finns det en anledning bakom det. I Assassin’s Creed Valhalla får vi till exempel en kosmetisk illusion av att vi kan välja mellan en manlig eller kvinnlig Eivor, men handlingen förblir densamma oavsett. Samtidigt kan vi välja livsvägar och attribut för V i Cyberpunk 2077, men oavsett vad du väljer kallas de fortfarande V. Utvecklare är medvetna om att vi gillar att ha ett element av val när det gäller våra RPG-hjältar, men rollspel med en färdigskriven karaktär kan fortfarande vara otroligt tillfredsställande. Jag menar, titta bara på The Witcher 3.

Min hjärna kanske kortslöts när jag tänkte på det först, men nu är jag faktiskt exalterad över att träffa Phyre med full röst. Genom att ge oss kreativa gränser att arbeta inom är Bloodlines 2 redo att dra nytta av fördelarna med både action- och RPG-genrerna för att leverera välskrivna karaktärer samt valmöjligheter för spelaren. Jag kanske är överdrivet optimistisk, men efter så många års arbete vill jag bara se det här spelet blomstra – oavsett om jag får skapa en vampyr från grunden eller inte.

Läs mer  Pikachu är inte bara en fantastisk detektiv för en Pokémon, utan en förbannat bra detektiv i sig själv
Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.