Att ha ett huslån och föräldrar i Starfield har gjort mig till en kredithungrig legosoldat

Som en tumregel försöker jag vara hederlig i min första genomspelning av ett spel. Jag hjälper dem i nöd utan att förvänta mig något i gengäld, vägrar göra några skumma affärer och försöker bara vara så bra som möjligt. Att spela rollspel som någon som gör moraliskt gråa eller, i brist på bättre ord, onda val kommer i efterföljande omgångar. Även om jag hade ungefär samma avsikter i Starfield när jag först klev i mina rymdstövlar, har mina egenskaper oväntat förvrängt min inställning och gjort mig till en kredithungrig äventyrare som sätter mitt behov av pengar över allt och alla andra.

Missförstå mig inte, jag försöker fortfarande hjälpa till där jag kan, men det finns inte en chans att jag gör det av ren godhet längre. Inte när mitt drömhus och mina barnprylar innebär att jag har ett bolån på 125 000 och föräldrar att försörja. Med folk som litar på mig, ett pittoreskt hus att säkra och förhoppningar om att uppgradera mitt nuvarande skepp eller köpa mer imponerande fartyg har jag börjat välja alla dialogalternativ som kräver betalning för mina ansträngningar som en oförskämd legosoldat. Om det någonsin finns en chans att övertala någon att ge mig mer pengar, desto bättre. Nu, när jag ser någon som söker hjälp, är allt jag ser vandrande, talande kreditsymboler. Altruismen är död. Åh nej, vad har jag blivit?

Ansvar

Bild 1 av 2(Bildkredit: Bethesda)(Bildkredit: Bethesda)

Det är sant att jag bara har mig själv att skylla för att jag valde två Starfield-egenskaper som stegvis tar krediter ur min ficka och ger mig ett stort lån som jag måste betala tillbaka, men min nyfikenhet tog överhanden. Jag älskade tanken på att gå vilse i fantasin om rymdutforskning bara för att omedelbart komma ner på jorden igen genom att ha ett bolån. Det är också oändligt roligt att din mamma i spelet, även när du är en medlem av Constellation som försöker låsa upp galaxens mysterier, fortfarande tjatar på dig om ditt kärleksliv eller frågar om det är något du vill att hon ska plocka upp när hon går ut för att handla mat.

Mina föräldrar i Starfield ber egentligen inte om så mycket, och belöningarna hittills verkar uppväga kostnaden. 10 % av pengarna jag tjänar skickas automatiskt till dem, men jag har redan fått en del fina saker av mina släktingar, som min mormors rymddräkt och en ganska cool pistol. Men vetskapen om att jag vill att de ska ha det bra i Nya Atlantis ger mig ändå bränsle till min strävan efter krediter. Det är trots allt inte bara jag och min besättning som jag måste ta hand om. Skulle mina föräldrar vara stolta över några av de dialogalternativ jag har valt? Förmodligen inte, men det de inte vet kan inte skada dem.

Läs mer  Hur man får GTA Online Acid Lab

Rollspel

Baldur's Gate 3

(Bildkredit: Larian Studios)

Jag spelar Baldur’s Gate 3 och Starfield samtidigt och jag vet inte vem jag är längre, men jag älskar det

Drömhusegenskapen innebär att jag har en stor adobe på den pittoreska planeten Nesoi i Olympus-systemet. Naturligtvis var jag tvungen att ta ett 125 000-kreditslån för att få det, men i Starfield-universumet verkar banken ganska lugn över att jag tar min tid. Tills jag kan betala av hela summan kan jag antingen gå in i huset genom att betala lite 500 credit i ränta, eller låta Galbank utmäta fastigheten. Men det är mitt drömhus vi pratar om, och jag tänker inte ge upp det för vad som helst.

Tills jag kan betala av mitt lån har jag bestämt mig för att vänta med att inreda det som för tillfället är ett stort tomt skal av ett hus som hänger över mig. Det kanske inte finns någon press på att betala avgiften direkt, men det finns alltid i bakhuvudet och bidrar bara till min önskan att få tag på så mycket pengar som möjligt. Så med ett hus att betala av och föräldrar att ta hand om har jag börjat försöka dra full nytta av alla lukrativa möjligheter som dyker upp samtidigt som jag försöker upprätthålla min självpåtagna moraliska kod. Men det visar sig att man inte alltid kan både ha kakan och äta den.

Spargris

Starfield

(Bildkredit: Bethesda)

Några spoilers framöver för uppdraget First Contact

När jag tog mig igenom några av de första berättelseuppdragen i Starfield fick jag stadigt in krediter, men inte tillräckligt snabbt för min smak. Under mina utforskningsrundor både i rymden och på planeten spanade jag efter utposter, besökte städer i de Förenade kolonierna för slumpmässiga möten och höll utkik efter passerande skepp som kunde vara i nöd. I princip allt som kunde ge mig krediter utan att gå över gränsen till piratdåd eller mord. Efter att ha slutfört en handfull uppdrag som jag slumpmässigt hade snubblat över och som hade gett mig en blygsam summa, stötte jag på ett gammalt kolonifartyg vid namn ECS Constant.

Innan jag visste ordet av var jag fast i ett uppdrag med titeln ”Första kontakten”, där jag skulle hjälpa kolonin att hitta ett nytt hem på den närliggande planeten Porrima 2. Jag hade ställt mina krav på kompensation redan från början, men just det här uppdraget skulle visa sig bli ett verkligt test mellan mitt behov av krediter och min önskan att göra rätt för mig mot skeppets folk.

Läs mer  Efter 54 timmar levererar Baldur's Gate 3 två av mina favoritrollspelsbossar någonsin genom att låta min Paladin rizza dem så hårt att de exploderar

Planeten de ville kolonisera var redan upptagen av Paradiso resort, dit jag skickats för att försöka förhandla fram ett avtal. Med min diplomatbakgrund tänkte jag att min ansträngning att förbättra min övertalningsförmåga skulle lösa allt detta på ett snabbt sätt och att jag skulle gå därifrån rikare. Vad jag istället ställs inför är tre val som alla är mindre än önskvärda. Antingen ansluter sig kolonisterna till orten som kontraktsanställda tjänare i allt utom namnet, jag mördar dem rakt av, eller betalar för en gravdrift som ska eftermonteras på min egen bekostnad. Det senare beslutet verkade vara det bästa alternativet för alla inblandade parter … alla utom jag, förstås. Att lägga ut pengar på perfekta främlingar skulle verkligen inte hjälpa mig att betala av på mitt lån, men jag var tvungen att göra ”det rätta”, eller hur?

Starfield

(Bildkredit: Bethesda)

Jag kände mig lite besegrad och gick med på att skaffa gravdriften och lyckades till och med prata ner det begärda priset, men det kostade mig ändå 25 000 krediter. När jag hade slutfört min uppgift tänkte jag naturligtvis inte gå därifrån utan någon form av belöning. Kaptenen hade mage att kritisera mig för att be om pengar istället för att hjälpa till utan att förvänta sig något, men kom igen. Efter att jag hade gjort så mycket för kolonin? Allt du tänker ge mig är några antika hockeyklubbor, basketbollar och… en spargris? Visst är spargrisen söt, men jag kunde inte bortse från ironin i det hela.

Om jag hade stannat upp ett ögonblick för att inspektera föremålen ordentligt hade jag sett att dessa antikviteter faktiskt är värda en rejäl summa. Men det var just i detta ögonblick som jag insåg hur mycket mina egenskaper hade förändrat mitt perspektiv. I vanliga fall hade jag gärna hjälpt dessa människor utan att behöva få något i gengäld. Nu hade jag blivit så kredithungrig att jag inte kunde se bortom min egen indignation över att få ett gäng gamla sportbollar för ett väl utfört uppdrag. Jag kunde ha sålt spargrisen, men den leende rosa antiken finns nu i mitt tomma hem som ännu inte har betalats, som en påminnelse om att krediter inte är allt… även om det känns så när man har ett bolån och föräldrar som förlitar sig på dig.

Läs mer  GTA Online-spelare oroar GTA 6 är det enda som kan förhindra en "oändlig ström av säkerhetsbrister"

Letar du efter ditt nästa äventyr? Kolla in vårt urval av de 10 bästa spelen som Starfield som du kan spela 2023.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.