Star Trek: Strange New Worlds kastar sin kapten Kirk

"Paul (Bildkredit: CW)

Star Trek: Strange New Worlds har kastat sin kapten Kirk – Paul Wesley kommer att spela den ikoniska rollen i säsong 2 av Paramount Plus -serien. Säsong 1 av showen har ännu inte sänds, så det är ett lite ovanligt drag för att tillkännage säsong 2 -medlemmar redan.

”Jag är djupt ödmjuk och fortfarande lite skrämd över att ha fått äran att spela den oändliga James T Kirk,” tweetade Wesley. ”Ända sedan jag var liten har jag blivit fruktansvärd av den fantasifulla världen Gene Roddenberry skapade.”

Jag är djupt ödmjuk och fortfarande lite skrämd över att ha fått äran att spela den oändliga James T Kirk. Ända sedan jag var liten har jag blivit fruktansvärd av den fantasifulla världsgenen Roddenberry skapade. Nyligen gick jag ombord på en flygning till LA för att upptäcka att mannen i bilden.twitter.com/u8gvd4zempMarch 15, 2022

Se mer

Han berättade också om ett chansmöte med den tidigare Kirk -skådespelaren William Shatner och tilllade: ”Nyligen gick jag ombord på en flygning till LA för att upptäcka att mannen i den tomma sätet bredvid mig var den enda William Shatner, efter att han själv just återvänt från rymden. Jag kunde knappt sätta ihop två ord men i slutändan lyckades jag säga hej och vi pratade. ”

Strange New Worlds kommer att vara en direkt prequel till den ursprungliga serien, som sändes mellan 1966 och 1969 och spelade William Shatner och Leonard Nimoy som Kirk och Spock. Det kommer att följa besättningen på USS Enterprise under åren innan det kom under kapten Kirks ledarskap – Anson Mount, Rebecca Romijn och Ethan Peck återupprepar sina roller från Star Trek: Discovery, spelar Captain Christopher Pike, nummer ett respektive Spock.

Wesley är mest känd för att ha spelat Stefan Salvatore i CW -serien The Vampire Diaries mellan 2009 och 2017. Han har också haft roller i shower som Smallville, 24, och berätta en historia.

Star Trek: Strange New Worlds säsong 1 anländer till Paramount Plus den 5 maj. Under tiden kan du fånga Star Trek: Picard säsong 2 som sänds varje vecka på Paramount Plus i USA och Prime Video i Storbritannien.

Emily Garbutt

  • (öppnar i ny flik)

Jag är en underhållningsförfattare här på GamesRadar+och täcker allt film och TV-relaterat över den totala film- och SFX-avsnitten. Jag hjälper dig att ge dig alla de senaste nyheterna och även enstaka funktion också. Jag har tidigare skrivit för publikationer som HuffPost och I-D efter att ha fått mitt NCTJ-diplom i multimediajournalistik.

Läs mer  Moon Knight blandar upp London Landmarks - och lämnar Marvel -fans förvirrade