Min höjdpunkt på Gamescom 2023 var ett RPG inspirerat av de bästa racingspelen från PS2-eran

I en kort demo av det kommande RPG-spelet Resistor kör jag genom en bana på sandslätterna i en öken och försöker få till snygga stunts bakom ratten på en turboladdad bil. Efter att ha fått grepp om kontrollerna tack vare vägledning från VD och regissör Violet McVinnie landar jag några spiralformade korkskruvshopp och driftar, innan jag svänger nära ett annat fordon. När jag sedan är precis bredvid den andra föraren snurrar jag min bil och kraschar rakt in i dem. Allt saktar ner för en stund så att jag kan njuta av blodbadet när min träff får den andra bilen att sväva iväg åt sidan. Alla dessa trick ger mig stilpoäng, som hjälper mig att bygga upp mitt rykte i världen. Även om demon är en mycket tidig pre-alpha-version blir jag genast tagen av hur snyggt och snabbt allt är.

Från början är det lätt att se hur Resistor hämtar inspiration från PS2-erans arkadracingspel, och McVinnie berättade för mig strax innan att fordonsstriderna, höghastighetsracingen och stuntsen är inspirerade av Burnout 3: Takedown, Need for Speed och SSX. Racing spelar en stor roll i utvecklaren Long Way Homes nya äventyr, men det drar också nytta av McVinnies 15 års erfarenhet av att arbeta med AAA RPG-spel för att leverera en djup, karaktärsdriven berättelse.

”Jag har arbetat med Mass Effect-trilogin och Dragon Age-trilogin, och det har lärt mig mycket om rollspel och hur man skapar rollspel”, säger McVinnie. ”Samtidigt gillar jag också den här typen av arkadracingspel, och ingen har riktigt kombinerat dem till en upplevelse där du får allt det roliga, men också en djup, karaktärsdriven berättelse på samma gång. Så jag ville försöka kombinera det.”

Ambitioner inom racing

Motstånd

(Bildkredit: PQube)

Som ett fan av racingspel och RPG:er tilltalar Resistor mig på mer än ett sätt. Inte minst för att du får möjlighet att skapa din egen karaktär, lära känna en färgstark rollista och göra val som kommer att forma riktningen för din berättelse. Det öppna äventyret utspelar sig år 2060 och kretsar kring en racingturnering som äger rum i en av de sju stadsstaterna.

Turneringen organiseras av Ethan Dekker, som beskrivs som en ”klassisk corpo bad guy” på ytan, men det kan hända att han är lite mer än så. Dekker spelas av Mark Meer – som du kanske känner igen som den manliga Commander Shepard i Mass Effect-trilogin – och han är bara en av flera karaktärer som vi kommer att stöta på. Med många NPC:er att träffa och rekrytera, vänner att skaffa och sidoberättelser att upptäcka i den öppna världen förklarar McVinnie att teamet strävar efter att skapa en upplevelse som är utformad för att spelas om, med olika vägar, tillvägagångssätt och till och med roller att utforska.

Läs mer  Metroid Prime Remastered har äntligen tillkännagivits och du kan spela det idag

Gamescom 2023

Gamescom

(Bildkredit: Gamescom)

GamesRadar+ var i Köln i Tyskland för att spela de mest efterlängtade nya spelen från 2023 och framåt. För fler praktiska förhandsvisningar, intervjuer, nyheter och reportage, se till att besöka Gamescom 2023-hubben för all vår exklusiva tillgång och rapportering.

”Jag ville inte göra en överdriven typ av långdragen berättelse”, säger McVinne. ”Det vi fokuserar på är att skapa en ganska stor upplevelse på åtta timmar, som alla fokuserar på turneringen. Sammanhanget för allt runt turneringen förändras baserat på dina karaktärers interaktioner. Så där det alltid finns roller att spela, det kommer att finnas en skurk, det kommer att finnas en hjälte, det kan finnas en mentor, det kan finnas vänner, vem som spelar dessa roller förändras baserat på dina interaktioner med dessa karaktärer.”

”Så du kan sluta som skurk, du kan sluta som den goda killen. Du kan sluta som mentor, det kan gå genom dessa olika typer av vägar. Det uppmuntrar mycket omspelbarhet snarare än att bara fokusera på att göra en som en riktigt lång plotline. Vi vill att du ska ha en riktigt unik historia, prata om den med dina vänner, ta reda på vad deras drastiskt olika typer av resultat är för sin situation. Och uppmuntra dig att verkligen spela det om och om igen.”

Välj din racerförare

Motstånd

(Bildkredit: PQube)

”Du kan göra svåra val, och de kan orsaka problem för dig. Men du har en chans att gottgöra dig själv senare, till och med i slutet av spelet.”

Violet McVinnie

Före mitt snabba lopp i demoversionen får jag se en animerad cutscene som föregås av en snabb inblick i Resistors karaktärsskapare. Det som skiljer skaparen från de flesta andra är det faktum att du faktiskt skapar din karaktär som ett barn som föreställer sig vilken typ av racerförare de vill vara. Det är ett så snyggt tillvägagångssätt och ett som ger mig ett stort leende på läpparna. Vi har ju alla föreställt oss själva som något större när vi står framför spegeln. Sedan ser jag hur barnet sätter sig i en handgjord liten kart och börjar köra nerför en uppfart, bara för att det smidigt ska övergå till det lopp jag deltar i när de är vuxna.

Läs mer  Ubisofts Xdefiant är en överraskande solid skytt, men så rörigt att det är svårt att komma in

Därefter ser Resistor ut att låta oss forma vår egen resa. Medan vi kommer att presenteras för val när vi tar oss igenom turneringen som kan leda oss i vissa riktningar, kommer den väg du tar inte att vara helt bestämd av bara ett val. Som McVinnie förklarar kan vi till och med försöka rädda oss själva eller ändra vår väg i ett sent skede om vi vill, vilket tilltalar mig som älskar meningsfulla valbaserade upplevelser.

”Du kan göra svåra val, och de kan orsaka problem för dig”, säger McVinnie. ”Men du har en chans att gottgöra dig själv senare, ända fram till slutet av spelet. Om du är på den dåliga sidan kan du försöka gottgöra dig själv i slutet. Eller om du är på den goda sidan kan du bli ond väldigt sent.”

Spelet handlar om rykte, och du försöker stiga i graderna med hjälp av dina snygga racingkunskaper. Intressant nog är racerförare i den här världen besläktade med brottare i den meningen att du kan välja vilken karaktär du vill anta när du kör på banan. Så din karaktär spelar i huvudsak en karaktär, och precis som proffsbrottare har pråliga intron som matar in deras persona, har du också din egen introsekvens före ett lopp. Du kan bestämma din egen kostym och vilken låt som ska spelas, och du får själv se hur andra racerförare är när de är bakom ratten och när de inte är det.

Resistor är en spännande kombination av idéer och jag kan inte vänta med att se hur det kommer att bli och vilken typ av racerförare jag kan bli.

Resistor kommer snart till PC, PS5, Xbox Series X/S och Switch.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.