Melissa Barrera förklarar hur romantiska drama Carmen vänder manuset på invandringsfilmer

När han gjorde Carmen, det nya romantiska dramaet från fransk koreograf-vände-regissör Benjamin Millepied, såg Melissa Barrera chansen att omdefiniera filmer om invandringsupplevelsen och sprang med det-eller snarare, Pas de Bourée Couru med det. I filmen, som innehåller mer dansnummer än den gör engelsk-spansk dialog, spelar Barrera den titulära unga kvinnan, som stöter på Paul Mescals torterade ex-marine Aidan medan han korsar gränsen mellan Mexiko och USA.

När hennes mamma är brutalt dödad av en farlig narkotikakartell, sätter Carmen en kurs för Los Angeles i hopp om att återförenas med familjevän Masilda (Rossy de Palma) på hennes själ-lugnande La Sombra nattklubb. Carmen och Aidan avvecklar den långa resan tillsammans och hittar tyst men passionerad tröst i varandra på vägen.

”Alla teman i filmen är så nära mitt hjärta. Det är en verklighet att många människor lever just nu, och de dehumaniseras av media och behandlas som en olägenhet,” berättar Mexico-född Barrera GamesRadar+. ”Vi ser alla dessa berättelser berättade om och om och om igen. Vi har sett dem i TV -program och filmer, och det är alltid väldigt tragiskt och våldsamt. Det handlar alltid om faran och hur de är fattiga och smutsiga, hur de är lidande. När jag såg att det skulle bli en romantik involverad i detta och att det skulle bli dans, och hopp och skönhet, var jag som, ”Kanske är det här ett sätt, som jag inte vet … en trojan häst att prata om det. ’ Du vet inte ens att du tittar på en berättelse om en invandrare, ”fortsätter hon. ”Du glömmer, på grund av allt som händer, att du tittar på den här filmen om en mexikansk invandrare som var tvungen att korsa gränsen olagligt eftersom hennes liv är i fara.

”Jag hoppas att [människor] njuter av [Carmen] för det unika konstverket som det är, men jag hoppas också att det kanske gnissar en konversation eller två av liknande, ’wow, det var riktigt vackert och kärnan i Det är en berättelse om invandring. Det är inte, som … du får inte se mycket av det. Vi pratar aldrig om det i filmen, verkligen. Du ser bara det och då, du vet , hon är på språng. Det är det, och det är så det är i livet. Det är detta otalade monster som alltid jagar. Men ja, jag tror att det är ett mycket speciellt och annorlunda sätt att berätta en historia som vi har hört så många gånger. ”

Läs mer  Plane Star Mike Colter började leda Action Sequel Ship

"Melissa

(Bildkredit: Dazzler Media)

Tillsammans med en humörig, majestätisk poäng av Nicholas Britell, den musikaliska maestro bakom månsken, arv och mer, karmen, som är löst baserad på Prosper Mérimées 1845 novell med samma namn, känns som en utökad musikvideo – och det är ingen kritik, Med tanke på den medfödda karismaen har både Barrera och Mescal. Vid ett tillfälle under deras vandring norrut snubblar Carmen och Aidan över en övergiven mässplats och sparkar av en drömliknande sekvens fylld med neonljus, tango-rörelser och stödjande dansare som driver in och ut. Den har också, ja, inga ord.

”Det första manuset som jag läste var mycket annorlunda än manuset som vi slutade använda,” avslöjar Barrera. ”Under 2018 var det mer ett enkelt manus men under de kommande tre åren började Benjamin just strippa den. Jag tror att Benjamin är en sådan visionär eftersom filmen är så avsiktlig och han gjorde filmen exakt hur han ville. Han är sådan En intressant berättare som jag tror att många inte förstår. Men människor som är, du vet, dansare specifikt, eller någon som är lite mer känslomässig verkligen får det. ”

Efter att ha dykt upp i Broadway -filmanpassning i höjderna, överlevnadsserien fortsätter andning och två skrikfilmer, är Barrera inte rädd för fysiskt krävande roller. I själva verket söker hon dem; Visserligen dras in av idén att författare och skådespelare inte alltid behöver använda tal för att uttrycka hur en karaktär känns på skärmen. Carmen var emellertid kanske hennes mest utmanande av typen ännu.

”Jag gillar att göra saker som tvingar mig att träna på något sätt, eller lära mig en ny skicklighet. [Detta] var svårt för mig eftersom jag spelar en karaktär som är tänkt att vara en naturlig född dansare. Hon är bara så fri, vild , naturligtvis begåvad person som jag inte är, förklarar hon. ”Hitta balansen mellan mig som Melissa som arbetar riktigt hårt för att lära sig alla dessa steg och sedan komma till en punkt, när jag visste allt, av att koppla av till dem så att det inte kändes som att jag gjorde en komplicerad bit av koreografi var svår.”

Det gjordes ännu svårare på grund av Millepieds kärlek att fånga varje dans i ett tag, som om skådespelarna uppträdde live på scenen. ”Han koreograferar kamerans rörelser så det är allt en del av dansen,” påminner Barrera. ”Jag älskar personligen Oners. När jag tittar på en film, när jag ser en bra, är jag som,” Det är lysande. ” Eftersom det är riktigt svårt. Men när du dansar är det extra svårt, särskilt som en icke-dansare.

Läs mer  Haunting In Venice tar steget in i det övernaturliga och är rätt väg att gå för Poirot-serien

”Om du gör ett misstag förstör du Take eller det kommer att hamna i filmen, du vet, för det finns inget snitt runt det? Det finns ingenstans att gömma sig,” tillägger hon. ”Det var något som hade mig väldigt nervös och stressad under hela processen. Men jag tror i slutändan, allt hårt arbete lönade sig.”

Medan hon satte press på sig själv, insisterar Barrera på att ”samarbete” Millepied, som gick med i New York City -baletten när han var 18 år, aldrig gjorde en krångel över hennes fumlar. ”När jag träffade Benjamin för första gången efter att jag läste manuset, pratade vi bara. Sedan ringde han mig tillbaka och mitt team var som, ’Han vill se dig dansa nu,'” minns hon.

"Melissa

(Bildkredit: Dazzler Media)

”Den dagen var jag orolig för att jag var,” Jag hoppas att han inte förväntar mig att jag ska vara bra eftersom han borde veta att jag inte är en tränad dansare. ” De var som, ”Han vet att han såg videor av dig, det är bra.” Och sedan gick jag in och kände mig omedelbart avslappnad eftersom han inte är bedömande alls. Han är väldigt samarbetsvillig och han ser skönheten i allt, även i mina misstag. Vissa drag för att passa mig. ”

Det faktum att Mescal, hennes medstjärna, också var i en liknande båt hjälpte också. Inte bara för att sätta Barrera på lätthet, utan också med att skapa ett band mellan paret som översätter på skärmen. ”Det var en inlärningsprocess för oss båda och vi kände båda typen otillräcklig i början,” säger hon. ”Jag tror att vi var på samma resa som” Vi måste göra detta tillsammans och det kommer att vara oss och så vi bara blev ett lag och stödde varandra. ”

”Jag tror att det verkligen matade den koppling som du känner mellan Carmen och Aidan; deras otalade, nästan andliga sak de har pågått. Det är tänkt att känna att de känner varandra från tidigare, vet du? Det är tänkt att känna att de är tänkt att hitta varandra, från tidigare liv eller något.

”Vi hade tillbringat mycket tid tillsammans, gått ut på middag, pratat på FaceTime, freaking ut om att vara i karantän i Australien,” påminner Barrera. ”Det var många timmar med att lära känna varandra – och det bästa sättet du kan lära känna en person är i en miljö som ett dansrepetal, eftersom du lär känna inte bara deras yttersta sårbarheter, utan Även hur de rör sig, vad de gör när de är obekväma, hur de tar plats. .

Läs mer  Bradley Cooper förtjänar mer kredit för att få Rocket Raccoon till liv

Carmen, från Dazzler Media, släpper i utvalda biografer den 2 juni. För mer, kolla in vår lista över de mest spännande kommande filmerna på väg 2023 och därefter.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.