Jag hade jättekul när jag spelade en groda med förstoringsglas som lever på att lösa mysterier

På en ö finns det en sengångare som tror att han är hemsökt av ett g-g-spöke. Åh, nej. Vem kan tänkas gå till botten med detta mycket viktiga mysterium? In träder Groddetektiven. Som amfibieutredare kanske jag inte kan bära en snygg hatt som Sherlock Holmes (på grund av min huvudform), men med ett förstoringsglas i handen är jag den perfekta grodan för att lösa det här fallet. Som min pingvinchef med det passande namnet ”Supervisor” säger till mig är jag trots allt den näst bästa detektiven som finns, näst efter den ende hummerpolisen. Och eftersom det berömda kräftdjuret har sina klor upptagna med andra affärer är det upp till mig att ta reda på vad tusan det är som pågår. Är det verkligen spöklikt på ön? Varför tror sengångaren att ett spöke har bosatt sig här? Och varför solar en krokodil som heter Fresh X där borta? Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Som ett stort fan av spel som involverar detektivarbete har jag alltid velat prova det grodformade äventyret. I Frog Detective: The Entire Mystery har utvecklarna Grace Bruxner och Thomas Bowker samlat alla tre fall som ursprungligen släpptes separat till en rolig upplevelse. Från att ta reda på sanningen om den kusliga saken i The Haunted Island, till att ta reda på varför allt inte är som det verkar i The Case of the Invisible Wizard, och åka runt på en scooter i Corruption at Cowboy County, har spelandet av Frog Detective gett mig lite välbehövlig fånighet och skratt i mitt liv. Och det är nu en fast favorit.

Knep och knåp

Groddetektiven: Hela mysteriet

(Bildkredit: Worm Club)

Som alla duktiga detektiver vet är förhör med intressanta djur ett säkert sätt att få fram viktiga ledtrådar eller information. I det första fallet, som tar mig till en kanske hemsökt ö, börjar jag prata med en hummer vid namn Larry. Han berättar att det kommer spöklika ljud från en grotta, men att ingången är blockerad för tillfället. Eftersom jag inte har något annat val får jag i uppdrag att hitta rätt föremål så att Larry kan tillverka sprängämnen för att röja vägen. Du vet, normalt detektivarbete. Efter att ha pratat med andra människor på ön blir det tydligt att alla är i behov av något, och i utbyte är de villiga att handla med något annat. En pusselliknande aspekt spelar in eftersom du måste se vem som har vad, och sedan räkna ut hur du får och byter varje objekt tills du har vad du behöver för att lösa mysteriet.

Läs mer  Hur man får sprängämnen i muddra för att rensa stenar och barriärer

Från att prata med den blyga musen Mo som vill imponera på någon, till fåret Noodle som är uppriktigt äcklad av att min tröja är gjord av ull, är den sanna glädjen med Frog Detective att interagera med alla karaktärer. Humor är absolut kärnan i det som gör upplevelsen av att vara detektiv nummer två så minnesvärd också. Det här är en komedi rakt igenom, och i stort sett varje konversation jag har får mig att skratta av en eller annan anledning tack vare varje karaktärs distinkta personlighet.

Bild 1 av 5(Bildkredit: Worm Club)(Bildkredit: Worm Club)(Bildkredit: Worm Club)(Bildkredit: Worm Club)(Bildkredit: Worm Club)Indie Spotlight

Laika: Åldrad genom blod

(Bildkredit: Headup Publishing)

Laika: Aged Through Blood är en del blodig Excitebike, en del furry Mad Max

Alla fall är ganska korta och kommer inte att ta för lång tid att avsluta, vilket gör det till det perfekta spelet att välja och spela i korta intervaller eller allt på en gång om du är så benägen. Utan att vilja avslöja vilka mysterier du ska lösa känns det andra och tredje fallet lite större än det första, med fler karaktärer att träffa och intervjua och lite större platser att utforska, särskilt i det sista fallet i Cowboy County där du får en scooter att åka runt på.

Eftersom du har mer att hålla reda på när du går vidare får du en praktisk anteckningsbok i början av det andra fallet för att notera alla intressanta djur du möter – lista ett möjligt motiv för brottet i fråga, eventuell information de kan avslöja om sig själva eller fallet och vilket föremål de för närvarande är ute efter. Det gör det möjligt för dig att skapa en lista som du kan återkomma till. Den upphetsning jag kände när jag fick möjlighet att dekorera anteckningsbokens omslag med alla möjliga olika klistermärken kan inte överskattas. Jag vet inte hur lång tid jag ägnade åt att lägga ut dem alla för att ge den en personlig touch, men min tid var aldrig bättre spenderad.

Frog Detective är så lekfull med idén om whodunnit, och att vara den berömda grodan som löser mysterier är en så rolig tid. Det finns något så underbart fånigt med 3D-konststilen som bara lämpar sig för komedin också. Jag kan inte minnas när ett spel senast gjorde mig så glad som Frog Detective gjorde. Jag älskade varje minut av dess fånighet… eh, jag menar, mycket viktiga detektivarbete. Om du behöver något som får dig att le, eller ännu bättre, skratta, är The Entire Mystery väl värt att plocka upp.

Läs mer  The Legend of Zelda: En länk mellan världar skakade upp saker i skuggan av en 16-bitars klassiker

Frog Detective: The Entire Mystery finns nu ute på Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5 och Switch. För att se vilka andra spel vi har gillat, kolla in vår Indie Spotlight-serie, eller blicka framåt mot framtida releaser med vår sammanfattning av kommande indiespel.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.