Jag är en fruktansvärd PC Gaming Gremlin – och det är exakt varför jag kommer att köpa PlayStations projekt Q

Jag är främst en PC -spelare, inlåst på min valfri plattform av föräldrar som var ovilliga att köpa en konsol till mig men kunde inte motstå mina grunder för en bärbar dator. Du vet, för skolan. Resultatet är att jag alltid har haft svårt att få tid för konsolspel-och det är exakt varför jag planerar att hämta ett projekt Q, den molnbaserade PlayStation-handhållen som Sony avslöjade vid sin senaste utställning.

För allt mitt PC -arv älskar jag ett stort konsolspel. För deras fel finns det inget som en massiv, AAA RPG, och det finns tillfällen där jag helt enkelt längtar efter en stor värld, en enorm historia, en riktig blockbuster -spelupplevelse. Ändå förblir antalet dessa spel som jag faktiskt spelar konstigt lågt. Tid och kostnad är faktorer – jag vill inte nödvändigtvis släppa $ 60 på ett nytt spel, och jag har inte alltid 40+ timmar att sjunka in i dem – men det största hindret är mig själv.

Min PS5 lever antingen på mitt skrivbord bredvid min dator, eller precis intill min TV. Med det senare tävlar det med min partner, som vanligtvis faktiskt vill titta på tv snarare än att se mig spela ett spel. Med den förstnämnda tävlar den med – ovanför allt annat – League of Legends. Det är ett spel som jag spelar flera gånger om natten, nästan varje natt i veckan. Jag har spelat det med mina vänner i mer än ett decennium, och när samtalet går ut har jag en fruktansvärd vana att släppa vad jag gör för att hoppa in i ett spel. Även om det jag gör är att spela ett annat spel.

Den vanan betyder att jag är försiktig med att doppa i köttigare titlar. Jag kände mig själv tillräckligt bra, till exempel för att undvika att bli överinvesterad i Disco Elysium. Enkelt ett av de bästa spelen under utgivningsåret, det är en köttig, cerebral RPG som jag visste Jag skulle aldrig helt fördjupa mig utan att mitt internet skulle gå ut i flera dagar åt gången. Jag har planerat en ny gen-uppspelning av Witcher 3, men det har fallit av vägen för min liga av legender besatthet också. Horizon Forbidden West and God of War: Ragnarok har båda satt oöppnad sedan jul.

Läs mer  Den senaste PS5 -programvaran Beta låter spelare använda Discord Voice Chat på konsolen

Utskjutande

"Projekt

(Bildkredit: Sony) lol

"Legenders

(Bildkredit: Riot Games)

När det stängs på 15 år är League of Legends i ”Uncharted Territory”

Och det är därför jag behöver ett projekt Q. Jag har en PS5 och en hel katalog över spel som jag kliar för att spela, men ingen av den självkontroll som krävs för att dra mig bort från League of Legends i några nätter för att avsluta dem. Ställ in mig på en konsol där jag kan höra den tydliga ping av en oenighetsmeddelande, och jag är förlorad. Ge mig en chans att sitta i min fåtölj, eller ligga i sängen och springa genom det förbjudna väst, och jag är nästan säker på att ta det.

Det finns naturligtvis några varningar för allt detta. Sony har ännu inte visat sig mycket om projekt Q; Vi vet inte hur mycket det kommer att kosta, och det finns fortfarande branschövergripande frågor att ställa om relevansen av molnbaserat spel, särskilt för människor utan starka internetanslutningar. Men om priset är rätt och tekniken är där, tar jag någon chans att jag kan ta en natt bort från min dator för att faktiskt spela några av de stora spelen som Sony har tappat ut under de senaste åren.

Jag är såld, men andra medlemmar i GR -teamet tror att Projekt Q saknar det handhållna Mark .

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.