I Cities Skylines 2 förorenade jag dumt nog en liten stad och följde en medborgares episka resa för att hitta en parkeringsplats

Under min praktiska session med Cities: Skylines 2 på Gamescom 2023 tas jag till en färdigbyggd, livlig metropol som ger mig chansen att se vad man kan skapa med tillräckligt med tid och resurser. Det är omedelbart uppenbart att kartan här är betydligt större än de som finns i Paradox och Colossal Orders första stadsbyggare, och jag blir omedelbart imponerad av skaparens handarbete. Områdena har delats in i industriella, kommersiella och bostadszoner, och allt har placerats ut på ett estetiskt tilltalande och väl genomtänkt sätt. Industriområdet ligger till exempel i en egen ficka, långt borta från de invånare som kan drabbas av den stigande röken och de luftföroreningar som den för med sig.

Det är så här man gör, tänker jag för mig själv. Om jag bara hade haft samma typ av stadsbyggnadsförmåga i början av min demo. Innan jag fick se detta imponerande stadslandskap hade jag möjlighet att börja kartlägga och skapa min egen lilla stad. Precis som i det första spelet börjar man med att placera ut vägar, sätta upp kraftledningar och lägga grunderna för att börja befolka området. En hjälpsam handledning finns där för att vägleda dig också. När jag placerar ut en rad hus för att få in några medborgare, ger jag hälften av dem ett europeiskt tema och den andra ett nordamerikanskt tema som ger platsen en intressant stilistisk atmosfär.

Jag känner mig ganska nöjd med mig själv när jag tittar över min lilla stad i aktion, som jag snabbt har slagit ihop i en cirkulär layout. Men till min stora skam har mitt förhastade jobb lett till några ganska dåliga konsekvenser. En medlem i Paradox-teamet påpekar att jag redan förorenar mina nya invånare, som precis har flyttat in. Vilket varmt välkomnande, eller hur? När mätarna för buller och vattenföroreningar stiger inser jag att jag tanklöst har placerat mitt avloppsutlopp precis bredvid min vattenpumpstation, och jag ser förskräckt på när giftigt slam börjar spridas över vattenytan. Med en önskan om att bli grön lade jag också till vindkraftverk, men även då hade jag lyckats förstöra det genom att placera dem precis bredvid mina medborgares hem. Det finns inget bättre än att förorena sitt vatten och störa friden på tio minuter… kalla mig bara en extraordinär stadsplanerare.

Läs mer  Vad är telemetri i Payday 3?

Näsvise Parker

Städer: Skylines 2

(Bildkredit: Paradox Interactive)Håller koll

Städer: Skylines 2

(Bildkredit: Paradox)

Jag kan väl inte vara den enda som går rakt på ”You Little Stalker”-prestationen i Cities: Skylines 2, eller hur?

Trots mina misslyckanden med att snabbt bygga upp en stad utan att förorena den, gör Cities: Skylines 2 ett bra jobb med att lära dig hur man gör om du inte har spelat det första spelet – och handledningen är också en bra uppfräschning om du är lite ringrostig som jag. Eftersom jag inte har mycket tid att rätta till mina nybörjarmisstag eller utveckla min stad ytterligare, går jag över till den färdiga metropolen där jag får uppleva det som personligen är det största dragplåstret i den kommande uppföljaren för mig: Citizen Lifepaths.

Naturligtvis vill jag veta vad mina medborgare håller på med, och nu kan jag följa individer runt staden, hålla reda på alla större livshändelser och se vart deras väg tar dem. Det tillgodoser min nyfikna sida, men det gör också staden mer levande när du kan se ett liv utspela sig i den värld du har skapat. På de livliga gatorna i denna uppbyggda stad klickar jag på en av de små medborgarna som går bort till sin bil, vilket ger mig lite information om dem, till exempel deras namn, var de bor och arbetar och hur lyckliga de är i den här staden. Jag kan sedan lägga till dem till personer som jag håller koll på genom att trycka på följ-knappen, och jag kommer att börja se dem i mitt Chirper-flöde – som fungerar som Cities: Skylines version av sociala medier.

Städer Skylines 2

(Bildkredit: Paradox Interactive)

När jag klickar på mina följda medborgare kommer jag till dem och kan sedan faktiskt gå runt med dem i staden och få lite dag-i-livet-upplevelse genom att titta på dem. Den första jag väljer att titta på tillbringar en lång stund i trafiken, på en överbelastad väg som leder från bostadsområdet till det kommersiella området. Det är märkligt avkopplande att bara luta sig tillbaka och följa dem runt, ta in stadens sevärdheter när de så småningom tar sig igenom bilkön. Det blir snart tydligt att de faktiskt letar efter en plats att parkera på.

Läs mer  PSVR2 är "typ av skruvad" utan fler första partititlar, hävdar analytiker

När de har kommit till en parkeringsplats och kört runt kör de tillbaka igen efter att ha misslyckats med att hitta en plats, och fortsätter att köra en bra bit innan de stannar bredvid en stig. Jag har hört att man kan få se medborgare göra något saftigare som att begå brott, men jag njöt faktiskt av att se någon göra något som verkade så verklighetstroget – som att kämpa för att hitta någonstans att parkera.

Sedan, till min stora förtjusning, ser jag också flera hundar utspridda på gatan som jag måste klicka på för att få en närmare titt på. När min demo var slut fick jag intrycket att det här verkligen är en utökning av det som kom före, både när det gäller skalan på de kartor vi måste bygga på, och även när det gäller funktionerna. Även om jag bara fick skrapa på ytan under den tid jag hade, vet jag absolut att jag kommer att vara den typ av spelare som blir insvept i mina medborgares liv när Cities: Skylines 2 släpps.

Cities: Skylines 2 kommer att släppas på PC, PS5 och Xbox Series X/S den 24 oktober 2023.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.