Har du provat … att sälja din själ för guld i det uppslukande simblodet västerut?

"Blod (Bildkredit: HyperStrange)

Blood West skulle vara en fruktansvärd förälder, men det är en fantastisk uppslukande sim. Du får knappt dina lager när det släpper dig i en ökengräns som kryper med monster, lite mer än en rostig yxa och revolver till ditt namn. Det är en första personskytt som är stor på stealth och ljus på instruktioner. Braveri mäts i kulor, ditt liv mäts i guld, och döende är bara en del av det roliga.

Jag börjar Blood West som jag menar att fortsätta: med en duva vid en matdomstol och tillbringar större delen av min tid förmodligen ser ut som en krabba när jag kramar runt. Du spelar en pistolslingare återupplivad av onda andar som vill att du ska ge tillbaka deras fördel genom att samla in förbannade föremål. Oerhört tacksam för att jag får leva genom denna skräck, jag blåser de flesta av mina startpengar på en karta och väljer en slumpmässig riktning efter att ha lämnat den korta handledning.

Det finns ett handelsläger i norr, men en grupp odöda djur som ploddar längs närliggande fångar mitt öga. Jag planerade under handledningen och den första förmånen jag köpte med mina tre tilldelade färdighetspoäng förbättrar monsterbyte med 50%, och jag är angelägen om att testa det. Två timmar passerar på ett ögonblick när jag fortsätter mot en grotta, en skördig bro skyddad av Beastmen med lådor på huvudet (jag är inte säker på varför), sedan långt till den handelsmästaren. Jag hamnar så småningom vid en förstörd kyrka som döljer någon form av satanisk ritual och en Wendigo som får två flammande hagelgevär från dina verkligen.

(Viskar) Jag är en cowboy, baby

"Blod

(Bildkredit: HyperStrange)

Stealth är avgörande i Blood West. Det är limet som håller blod västerut tillsammans, och jag visste att jag skulle vilja det i det ögonblick som jag såg dess smygmätare. Fiendens medvetenhet växer gradvis när du är väl dold och det finns tydliga indikatorer för när du har sett eller hört. Du blir upptäckt snabbt om du trampar runt eller går in i en fiendens siktlinje, men jag har hittat stealth -systemet ganska förlåtande, särskilt efter att ha fått en förmån som förbättrar min smyga förmåga med 25%. Förlåtelse är exakt vad stealth ska vara. Fiender är inte så dumma att jag känner mig nedlåtande, men inte heller är de hökögda genier som omedelbart varnar hela halvklotet den andra de ser min stora tå sticker ut ur täckningen.

Läs mer  När börjar Fortnite säsong 9? Här är allt vi vet

"Blod

(Bildkredit: HyperStrange)

Du har inte mycket hälsa så en rättvis kamp med även de svagaste monster kan snabbt lämna dig sprutade över hela väggarna. Du har vapen, säkert, men några av monster gör det också, och några av dem kan också skjuta flammande dödskallar, vilket känns som fusk. Oavsett om du använder vapen eller bågar eller melee -vapen – spelets Freeform Skill Tree har bonusar för alla tre – vill du alltid vara den som gör bakhållet. Fördjupande simmar handlar i grunden om att skruva upp, och Blood West ger dig lite vridrum att skruva upp utan att direkt dö.

Att fumla stealth -metoden har lett till några av mina mest spännande stunder. Jag har goda minnen från att promenera rakt in i källaren i den nämnda kyrkan och tänkte att det inte fanns några fiender i närheten, bara för en conga -linje med fågelmän och klövade djur att dyka ut. Jag drog omedelbart röv tillbaka till en tunnel och upp en stege för att plocka bort pistolen på fågelmän på räckvidd. Efter att ha blötat upp fler kulor än de flesta läkare skulle rekommendera, sa jag skruva den och lobbade den ena dynamiten som jag köpt tidigare för fall, förvandlade folkmassan till en röd pasta och undrade varför Helvete jag öppnade inte med det. Det är klass-A imm-Sim nonsens, precis där, och jag vill ha mer av det.

Anser mig helt nedsänkt

"Blod

(Bildkredit: HyperStrange)

Stealth är dock inte obligatorisk, och jag kan känna att jag blir stadigt mer Rambo när jag uppgraderar mina vapen. Revolver, gevär och hagelgevär av blod väster känns och låter bra, och kulor är så värdefulla att du måste få varje skott att räkna. Du kan utrusta ett stort vapen som en gevär eller en yxa plus ett litet vapen som en revolver eller en kniv, och att ta rätt redskap till en kamp gör en stor skillnad. Jag brukar hålla två vapen utrustade – kan inte vara för försiktiga – men jag drar ofta en yxa ur mitt lager för stealthdöd för att rädda ammunition. Lagerhantering kommer att känna sig bekant för Stalker eller Resident Evil-fans, och det är tillräckligt detaljerat för att göra plundring intressant utan att komma ut i ogräs som de hyperrealistiska överlevnadsspel som gör att mina ögon glaserar över.

Om något är Blood West ett anti-survival-spel

Om något är Blood West ett anti-survival-spel. Döden är en grundläggande del av mitt nya hyresavtal om Unlife, eftersom en karismatiskt uttryckt Totem så ofta påminner mig. Varje gång du dör får du en själfel som förmodligen gör något fruktansvärt. Jag vet ärligt talat inte vad, inte för att jag inte har dött – jag har, mycket – men för att jag har byggt in i plundrar som har gett mig en stadig utbud av guldmynt som förhindrar en själfel. Min själ behöver verkligen inte fler brister, tack så mycket, så jag försöker att inte gå någonstans utan ett av dessa mynt. Detta är ett annat coolt sätt att min byggnads- och spelstil har format mitt playthrough, vilket är exakt vad jag vill ha från en uppslukande sim.

Läs mer  Se det första avsnittet Totally Rated säsong 2, med Mario Golf: Super Rush

Jag är bara några timmar i, men Blood West är redan ett av de mest lovande spelen jag har spelat i år. Det är tydligt att Developer HyperStrange tar sin ånga tidiga åtkomstperiod också på allvar. Den senaste uppdateringen har lagt till några välkomstgrafikinställningar plus några nya leverantörsartiklar som redan har sparat mitt bacon, och det nya scenariot som kommer i en framtida patch låter bra. Jag har redan fått mer än $ 15 kul ut ur det, och jag är säker på att jag får mycket mer när jag experimenterar med olika byggnader och rutter.

"Austin Austin trä

Austin frilansade för sådana som PC Gamer, Eurogamer, IGN, Sports Illustrated och mer medan han avslutade sin journalistik, och han har varit med GamesRadar+ sedan 2019. De har ännu inte insett att hans position som personalförfattare bara är en täckning För sin karriärspännande Destiny-kolumn, och han har hållit rusen igång med fokus på nyheter och enstaka funktion.