Hands-on förhandstitt på Assassin’s Creed Jade: Jag är redo att satsa på en mobil smygupplevelse

När jag först hörde talas om Assassin’s Creed Jade var jag inte helt säker på vad jag skulle tycka. Jag är inte vad man skulle kalla en mobilspelare, och tanken på att dyka in i en ny smygupplevelse på min iPhone var inte direkt tilltalande. Efter att ha spelat Jade i knappt 30 minuter är jag dock redan imponerad av dess omfattning och hur snabbt jag lärde mig touchkontrollerna. Även om jag fortfarande skulle välja att spela på konsol eller PC om jag fick välja, trampar det nya äventyret som utspelar sig i Kina under 300-talet före Kristus inte bara ny mark för serien som en exklusiv mobilupplevelse, utan även med vissa av dess funktioner.

Min tid med Jade började till exempel i en svit för karaktärsskapande – vilket är första gången för Assassin’s Creed. Med valet att välja en manlig eller kvinnlig karaktär kan du också ändra deras ansiktsdrag och hår, och ge dem ett namn som du själv väljer. Det är inte den mest omfattande sviten av alternativ (åtminstone inte enligt den nuvarande byggnaden jag spelade) men det är verkligen en välkommen touch för den nya posten.

Min första uppgift är att bryta mig in i en sängkammare för att plocka en skatt som jag ska ”ge tillbaka till folket”, vilket ger mig möjlighet att testa mekaniken. Med touchkontroller för navigering, en serie knappar på höger sida av telefonskärmen kan jag huka, lönnmörda, parkour och klättra, och delta i strid om jag blir upptäckt. Jag har aldrig använt mobilens pekskärmskontroller särskilt mycket, men jag är förvånad över hur bra mekaniken fungerar, även om den är lite mindre komplicerad än att använda knapparna på en handkontroll.

Ett nytt språng

Assassin's Creed Jade

(Bildkredit: Ubisoft)Gamescom 2023

Gamescom

(Bildkredit: Gamescom)

GamesRadar+ är på plats i Köln, Tyskland, för att spela de mest efterlängtade nya spelen från 2023 och framåt. För fler praktiska förhandsvisningar, intervjuer, nyheter och inslag, se till att besöka Gamescom 2023-täckningshubben för all vår exklusiva tillgång och rapportering.

En rad vakter står mellan mig och sängkammaren, så det krävs naturligtvis lite smygande taktik. Efter att ha landat i en höbal tar det mig en stund att lista ut hur jag ska röra mig och huka mig. En joystickliknande kontroll på vänster sida av skärmen låter mig navigera, medan jag använder min högra hand för att flytta kameran och göra en rad olika åtgärder. Eftersom jag inte har någon erfarenhet av mobila pekkontroller var jag rädd att jag skulle vara ute på djupt vatten. Men efter några minuter anpassar jag mig snabbt till inställningarna och kommer in i spelet. Det faktum att jag är en erfaren Assassin’s Creed-spelare hjälper mig säkert också, och allt känns omedelbart bekant för mig. Det i sig är ett bevis på Jades mål att hålla sig trogen seriens kännetecken, med skanningsfokus, lönnmord, klättring, utsiktspunkter att hoppa från och mer.

Läs mer  9 Atomiska hjärttips och tricks för att överleva robotkrig

Med ett tryck på skärmen kamouflerar jag mig i lite lövverk i närheten och smyger upp bakom en vakt. Ett meddelande blinkar när jag är tillräckligt nära för att signalera att jag nu kan lönnmörda dem, och min anpassade karaktär tar ut dem med ett dolt blad i en flytande rörelse. Det är inte riktigt samma sak som att göra samma sak på konsolen, men touchkontrollerna fungerar bra för att fånga den grundläggande känslan och signaturmanövrerna i serien.

När jag har nått sängkammaren och säkrat varorna får jag i nästa introduktionsuppdrag klättra och parkoura över byggnader och strukturer för att nå en utsiktspunkt. Det är här som jag verkligen får en försmak av omfattningen av Jade, som har en redan stor karta som teamet berättar för mig kommer att fortsätta att utökas med tiden. Landskapet är imponerande i skala, och när jag väl har tagit steget att öppna upp kartan ytterligare dyker flera intressanta punkter upp.

Miljön är mogen för utforskning, och jag tar en stund för att uppskatta vyn framför mig när jag har landat. Med uppdrag att upptäcka och sevärdheter att se känns detta som ett mycket mer öppet Assassin’s Creed-äventyr än jag förväntade mig, och med planer på att utöka det ytterligare kommer det att bli intressant att se hur Assassin’s Creed Jade växer och utvecklas i framtiden.

Här är de bästa Assassin’s Creed-spelen rankade

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.