Days of Doom är som Plants Vs Zombies möter The Walking Dead, och jag älskar det redan

Days of Doom får det att kännas som 2009 igen, och det är en bra sak i min bok. Så fort jag hör namnet och ser en skärmdump vet jag att Ataris kommande strategispel kommer att uppfylla alla mina önskemål: det har zombier, turordningsbaserade strider och livfulla 2D-animationer som utspelar sig över ett rutnätsliknande schackbräde som slagfält.

Jag kommer genast att tänka på Plants VS Zombies, som jag spelade på min PC i skolan när jag var 14 år gammal. Atari har alltid varit känt för sina gamla arkadspel, och när jag får spela Days of Doom på Gamescom 2023 känner jag äntligen den nostalgiska känslan själv.

Hacka till rötterna

Days of Doom förhandsvisning Gamescom 2023

(Bildkredit: Atari)Gamescom 2023

Gamescom

(Bildkredit: Gamescom)

GamesRadar+ var på plats i Köln, Tyskland, för att spela de mest efterlängtade nya spelen från 2023 och framåt. För fler praktiska förhandsvisningar, intervjuer, nyheter och inslag, se till att besöka Gamescom 2023-täckningshubben för all vår exklusiva tillgång och rapportering.

När det gäller att bekämpa zombier är ibland det enklaste tillvägagångssättet det bästa. Missförstå mig inte, jag älskar de bästa Resident Evil-spelen lika mycket som alla andra, men Days of Dooms sidolånga perspektiv förvandlar kampen mot de odöda till en taktisk konstform. I en vanlig spelomgång ställer zombierna upp sig på vänster sida av skärmen medan dina mänskliga överlevare står mittemot. Ungefär som i ett schackspel kan du flytta varje överlevande i en viss riktning för att ockupera andra rutor när du närmar dig.

Dessa är dock inga zombie-tuggande växter, utan skickliga handritade hjältar med unika förmågor och vapen. Vissa ger skyddande försvarsförstärkningar till lagkamrater som står i närheten, medan andra kan använda vapen för att trycka tillbaka zombier eller splittra dem i småbitar. Roguelike-komponenten i Days of Doom innebär att när en överlevare dör är han eller hon borta för gott. Lyckligtvis finns det många fler att rekrytera i slutet av varje runda, alla med sina egna berättelser för att fylla ut RPG-elementen, och du kan skaffa permanenta power-ups för att ge ditt parti en boost från körning till körning.

Jag fick bara uppleva stridssidan av saker och ting under min korta session med Days of Doom, men vilken upplevelse det var. Att spela på en Nintendo Switch förstärkte bara det nostalgiska roliga med det, och de enkla kontrollerna innebär att jag kan sitta ner och spela det utan någon tidigare kunskap om vad jag ska göra. Det hjälpte definitivt att min Plants VS Zombies-upplevelse snabbt kom tillbaka, även utan krukväxter på skärmen och projektiler på zombies.

Läs mer  Glöm Pokemon och MTG, Star Wars: Obegränsat kan vara nästa stora sak för Trading Card Game -fans

Till skillnad från Plants VS Zombies är den strategiska striden i Days of Doom helt turbaserad. Du måste förutse var det är bäst att placera dina överlevande så att de kan orsaka skada samtidigt som de undviker att bli träffade, medan zombierna gör sina drag när dina karaktärer har avslutat sin tur. Det finns en indikation på skärmen när du är i närstrid med de odöda fienderna, men om du agerar först tenderar du att ha överhanden.

Att experimentera med utbudet av överlevande och förmågor till hands verkar vara där den sanna magin i Days of Doom ligger. Som med alla turordningsbaserade strategispel finns det en viss balans mellan försiktigt försvar och allomfattande blodbad, men Days of Doom ser till att det är tillräckligt tydligt för att vägleda dig genom det i de tidiga stadierna. En överlevande kan spränga ett moln av giftiga ångor rakt i vägen för den vandrande horden, medan andra kan använda pyroattacker på avstånd för att sätta slagfältet i brand. Mina 15 minuter med Days of Doom gjorde mig hungrig på mer – jag fick till exempel inte se alla typer av fiender eller den stora stygga boss-zombien – men när Atari lanserar det här spelet kommer det att vara ett självklart val för mig. Mmm, hjärna.

Om strategispel i hack n’ slash-stil är mer din grej kan du kolla in vår praktiska upplevelse med Lysfanga: The Time Shift Warrior och hennes kvarvarande ”kloner”.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.