Chucky är den mest verklighetstrogna mördaren i Dead by Daylight och han är så rolig att det är löjligt

Flytta på dig, Nurse och Blight, den bästa mördaren i Dead by Daylight är nu en besatt docka. Eller åtminstone kommer den att vara det när Good Guy-kapitlet lanseras den 28 november och Chucky tar en bit av spelet.

Det är en helt ny värld ute i The Fog, vilket jag upptäckte efter att ha smugit in i några offentliga testmatcher innan de gick offline den senaste veckan. Jag är stolt över att säga att mitt favorit asymmetriska skräckspel aldrig har tagit sig själv på allvar. Bara i år har vi sett Nicolas Cage som ett mycket meta tillägg till Survivors headcount, Stranger Things DBD-licensen har återinförts efter två år och fler Killers har röstlinjer än någonsin tidigare. Chucky är långt ifrån den första skräckfilmsikonen som plockar upp ett blad i The Entitys rike, men han är den enda som har röstlinjer som framförs av hans ursprungliga skådespelare. På grund av sin korta längd är han också den första tredjepersonsmördaren i spelet.

Det var jättekul att lära känna honom och hans tre unika förmåner när jag testade det nya kapitlet, och det är fantastiskt att se utvecklaren göra några annorlunda saker med en licensierad karaktär – även om de förmodligen börjar få slut på källmaterial att välja mellan.

Ondskan finns i alla storlekar

Död i dagsljus x Chucky

(Bildkredit: Behaviour Interactive)Hidey ho!

Fortnite

(Bildkredit: Epic Games)

Kolla in några av de bästa samarbetsspelen för onlinespel, från skräcksymfonier till extraktionsskjutare.

”Hur är det att hänga?” Chucky-skådespelaren Brad Dourifs tal kommer som en överraskning för mig när jag går förbi en krokad Survivor. Det är en av många slumpmässiga röstlinjer i det kommande Good Guys-kapitlet av DBD, den här utlöses till synes genom att jag tittar upp på ett av mina fångade offer.

”Sluta springa från en docka” kan å andra sidan höras när man jagar en överlevare som har haft tur och lyckats fly. Chuckys glada fnitter och svordomar hörs när jag springer efter mitt byte, duckar under lastpallar och klättrar genom fönster som ingen annan mördare i spelet kan göra. Överlevande kan springa, men tack vare mina nuvarande förmåner har de ingenstans att gömma sig.

Utvecklaren Behaviour Interactive är inte främmande för att köpa karaktärslicenser och låna kända ansikten från några av de bästa skräckfilmerna. Trenden började 2016, när Michael Myers från Halloween återtog sin roll som The Shape, men ingen mördare har väckt mitt intresse som Chucky sedan Albert Wesker lades till förra året. Jag var i grunden ointresserad av Alien-kapitlet – vad kan jag säga, jag är ingen sci-fi-tjej – men äntligen har BHVR lyckats på mer än ett sätt med den ökända Child’s Play-skurken.

Läs mer  Den sista av oss ändrade videospelindustrin, och nu har det gjort samma sak för videospelanpassningar

Död i dagsljus x Chucky

(Bildkredit: Behaviour Interactive)

Chuckys förmåner ser ut att på ett meningsfullt sätt förändra metan genom att avskräcka från giftiga spelstilar. Första gången jag går ut som Chucky utrustar jag bara hans tre unika förmåner: Hex: Two Can Play, Friends ’Til The End och Batteries Included. Hex-perks är vanligtvis inte min favorit tack vare det variabla värdet du får ut av dem, men Friends ’Til The End kan bara vara min nya bestie.

När jag hakar på en överlevande låter den här förmånen mig se min besatthets aura och göra dem exponerade i en handfull sekunder. Statuseffekten Exponerad innebär att det bara krävs en träff för att sänka dem. Jag använder den i min nästa match genom att para ihop den med Play With Your Food, en förmån som ger mig en stapelbar hastighetsbuffert varje gång jag jagar och släpper min Obsession.

Jag behöver den här extra hastigheten tack vare Chuckys långsammare rörelsehastighet som den kortaste mördaren i spelet hittills, men jag har ett annat ess i rockärmen. Batteries Included ger mig en liten fartökning när jag går förbi färdiga generatorer, vilket innebär att jag inte längre behöver få panik om jag blir gen-rushed av en grupp särskilt snabba överlevare. Det finns något i det för mig nu; desto bättre att jaga dig med.

Slutligen utrustade jag Dark Devotion för att försegla affären. Den här ger mig ännu mer anledning att jaga min Obsession och bara träffa dem en gång, överföra min Terror Radius till dem och göra mig omöjlig att upptäcka i gengäld. Det är ett bra komplement till min medfödda Hidey Ho-förmåga, där allt ovan håller mina Obsessioner i rotation och mitt byte ständigt desorienterat.

Död i dagsljus x Chucky

(Bildkredit: Behaviour Interactive)

Chuckys förmåner ser ut att meningsfullt växla upp DBD-metan genom att avskräcka giftiga spelstilar.

Denna byggnad visade sig vara monströs och visade hur snabbt Chuckys förmåner kunde komma in i metan. Det hjälpte mig att ta ner en mycket irriterande Nic Cage, vars uppdrag var att irritera Chucky så mycket som möjligt.

Jag förväntade mig att Survivors skulle ge sig på mig som en så liten liten kille, särskilt eftersom Survivors älskar lite ficklampsklick och bländning. Men eftersom spelarbasen fortfarande till stor del är omedveten om Chuckys styrkor och svagheter lyckades jag ta ner dem alla på tio minuter.

Läs mer  Inkulinati har charmat mig med sina slukande sniglar och tooting åsnebards

Efter en besvikelse eller två i år är Behaviours kreativa tolkning av Chucky en absolut explosion att spela. En av mina favoritfinesser med honom är hur Charles Lee Rays spöke hjälper dig när du ska plocka upp en nedslagen Survivor. En svart humanoid skugga plockar upp Chucky i ena armen och Survivor i den andra, förståeligt med tanke på att han är en docka och allt. Chucky kastar sig till och med över Survivor under Charles arm och svingar en gigantisk kniv på ett elakt sätt innan han stirrar rakt på spelaren och bryter den fjärde väggen.

Små detaljer som dessa ger Chucky-kapitlet lite kontextuell känsla och hittar smarta sätt att implementera honom mekaniskt som en Dead by Daylight Killer samtidigt som man håller sig trogen den befintliga historien. Är Chucky lite övermäktig just nu? Potentiellt. Men det är skönt att känna sig mäktig som mördare igen i Dead by Daylight, och att få arbeta med förmåner som konceptualiserar en karaktärs skurkaktighet till punkt och pricka.

Från asymmetriska multiplayertitlar till actionskjutare och psyko-thrillers – de bästa skräckspelen finns här för att skrämmas.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.