Assassin’s Creed Mirage får permadeath och New Game Plus, vilket kan förändra hur jag spelar

Ubisoft har meddelat att Assassin’s Creed Mirage får en gratis uppdatering i december som kommer att introducera ett New Game Plus-läge och ett permadeath-läge. Den senare funktionen kommer att vara valfri ”över alla svårigheter”, med mer information om båda lägena som sägs komma snart. Även om vi inte känner till alla detaljer om lägena är det redan ganska lätt att föreställa sig hur införandet av permadeath kommer att påverka hur du tar dig an utredningar och smygande scenarier i Basims äventyr.

Det skulle verkligen höja insatserna om du upptäcks av vakter eller väljer att delta i en strid ute i det fria. New Game Plus, å andra sidan, är mer av ett frågetecken. Jag kan tänka mig att du kommer att kunna återuppleva berättelsen igen med alla upplåsta verktyg och redskap som du har samlat på dig med tiden. Men personligen kan jag inte se mig själv ha lust att börja om äventyret igen. Eftersom det är en mer begränsad upplevelse känner jag att jag kan utforska alla tillgängliga vägar på en gång, och jag är glad att kunna gå vidare. Men om du behöver en ursäkt för att göra alla undersökningar igen, kommer det faktum att du har allt till ditt förfogande från början säkert att uppmuntra vissa att ge sig ut på Bagdads gator igen och göra det mesta av alla verktyg och redskap i varje given situation.

Ett annorlunda sätt

Assassin's Creed Mirage

(Bildkredit: Ubisoft)

Utredningarna i Assassin’s Creed Mirage spelas upp som Black Box-uppdrag, med olika vägar och sätt att mörda ett mål som presenteras för dig. Sättet de erbjuder olika val och ger dig kontroll över hur du ska bli av med ditt byte har alltid tilltalat mig sedan jag först dök in i Assassin’s Creed Unity. Tidigt i Mirage har du naturligtvis bara utvalda verktyg baserat på vad du har arbetat för att låsa upp och hur långt du har kommit, och alla redskap du kan utrusta är också ganska begränsade om du inte lägger ner tid på att hitta och tjäna nya uppsättningar rustning eller vapen. Verktygen kan vara särskilt praktiska under ett smyguppdrag, med pilar som får vakterna att somna, eller kraftfulla rökbomber som kan få dig ur en trång situation. Och att döma av New Game Plus i Assassin’s Creed Odyssey kommer allt redan att finnas till hands.

Läs mer  Final Fantasy 14 spelare är besvikna över denna till synes excellent outfit

Ryktbarhet

Assassin's Creed Mirage

(Bildkredit: Ubisoft)

Assassin’s Creed Mirage förbättrar en 14 år gammal smygfunktion som jag inte insåg att jag hade saknat

Du kan argumentera för att detta kan göra livet lite enklare under dina uppdrag, men jag tror att det kommer att bidra till att erbjuda ännu fler sätt att närma sig ditt mål. Det kan verkligen skaka om de tidigare uppdragen, och du kommer också att dra nytta av din kunskap eftersom du har hjälpt Basim att gå från gatutjuv till mästermördare. Men om allt låses upp från början kommer du att förlora känslan av progression, och om Basim är helt utrustad kan han känna sig närmare en mästare i Creed redan. Men beroende på vad som tilltalar dig kan det finnas gott om utrymme för att experimentera med de olika verktygen och utrustningen.

Med massor av helande föremål och många sätt att ta sig runt vakterna utan att bli upptäckt, är permadeath ett sätt att höja insatserna när du går från uppdrag till uppdrag. När allt kommer omkring kan ett misstag eller en dåligt tajmad utväg från säkerheten innebära slutet för Basim. Även om jag kan föreställa mig att det kan leda till viss frustration, skulle det uppmuntra till ett mer övervägt tillvägagångssätt och lägga till ett lager utmaning för dem som söker det över alla tillgängliga svårighetsnivåer. Det är en funktion som alltid får mig att tänka på strategispel som Fire Emblem, där det var en utmärkande aspekt i de tidigare spelen. Men som någon som ville ha den taktiska utmaningen utan att vara rädd för att förlora älskade karaktärer, uppskattade jag alltid att ha möjligheten att spela utan i de senaste iterationerna.

Efter nyheten att det inte finns några planer på DLC eller nya expansioner tidigare i år, kan den här uppdateringen hjälpa till att återuppliva Assassin’s Creed Mirage för dem som vill ge äventyret en ny chans.

Det bästa med Assassin’s Creed Mirage är rökbombernas återkomst, och nu är de ännu bättre.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.