Varför jag valde att spela upp Kingdom Hearts 3 på seriens 20 -årsjubileum

"Kingdom (Bildkredit: Square Enix)

Att damma bort min kopia av Kingdom Hearts 3 är inte exakt av karaktär för mig, men jag har nyligen känt en riktig lust att återvända. Oavsett om det beror på att den här veckan markerar seriens 20 -årsjubileum, eller för att jag ville hitta tröst i att besöka något bekant, bestämde jag mig för att spela upp den tredje delen av huvudlinjen över spelet som startade allt.

I 20 år nu har den långvariga RPG-serien så enkelt suddig linjerna mellan världarna i Disney och Final Fantasy, ofta på sätt som inte borde fungera men absolut göra. Och medan så många av er påminner om Sora, Donald och Goofys tidigaste äventyr tillsammans, finns det något med Kingdom Hearts 3 som får mig att känna mig överväldigande sentimental.

Kanske beror det på att jag först upplevde Kingdom Hearts när jag var sex år gammal. Medan jag är förvånad över hur mycket av en inverkan serien fortfarande har på mig, 20 år i linjen, är det frisläppandet av Kingdom Hearts 3 som verkligen resonerar med mig idag. Jag vet nu att det som har hållit mig tillbaka till Kingdom Hearts gång på gång inte är den komplexa historien, den fåniga (förlåt ordalaget), de älskvärda karaktärerna eller den kinetiska striden – det är minnen jag associerar med vart och ett av spelen.

Jag vet inte om dig, men jag har svårt att se på någon av öppnings- eller stängande filmarna utan att känna mig överväldigande känslomässig. Det är därför jag ofta kommer att vända mig till serien när jag behöver plocka upp mig eller vill bli nostalgisk i flera år. Och det är därför jag tillbaka spelar Kingdom Hearts 3 och påminner om den spänning som den genererade längs sin väg till släpp.

Att titta på åren gå

"Kingdom

(Bildkredit: Square Enix)

Så jag startade upp ett nytt Kingdom Hearts 3 -räddning. Jag såg när mörka moln svepte över skärmen, följt av Disney- och Square Enix -logotyperna, och samma känsla av spänning tvättade snabbt över mig igen. Det kan ha gått tre år sedan släppningen av Kingdom Hearts 3 men den öppnande cutcene, ljudspårat av Hikaru Utada och Skrillex ikoniska låt ”Face My Fears”, har inte tappat någon av sin makt över mig.

Öppningskinematiken är alltid bland de mest minnesvärda delarna av alla Kingdom Hearts -spelet för mig. Det är under dessa sekvenser som vi får en glimt av äventyret vi håller på att gå in på och få minnen från tidigare utbetalningar av serien. Efter så mycket förväntan och väntan (Square Enix har en tendens att lämna en bit av ett gap mellan huvudlinjen) är det ingen överraskning att de är ett element i den upplevelse vi kan få mest sentimental om .

Läs mer  GTA Online Kontraktsintervjun: Shawn Fonteno återvänder som Franklin och återförenas med Dr. Dre

Den öppnande kinematik som finns i de tre huvudlinjerna är nästan oskiljbara – men varför röra med en bra sak? Varje skärscen består av en voiceover från Sora i början, snabba övergångar mellan bekanta karaktärer, inställningar och ikoniska stunder i spelen och en original låt av den japanska popstjärnan Hikaru Utada. Oavsett om du är ute efter ditt första äventyr eller kommer tillbaka igen för mer, finns det en charm till presentationen som är svår att ignorera.

”Det finns något unikt med Kingdom Hearts 3: s öppningscencen som gör att det sticker ut bland alla andra”

Även om det är mycket lika i utseendet, finns det något unikt med Kingdom Hearts 3: s öppningscen som gör att den sticker ut bland alla andra. Om du inte var medveten, börjar Kingdom Hearts-serien med Sora, Kairi och Riku i det första spelet men vi får också träffa andra viktiga karaktärer i uppföljarna och spin-offs på vägen. Alla dessa enskilda berättelser berättade i hela spelen ledde fram till händelserna i Kingdom Hearts 3 – varför det var så stort för fans som väntat 17 år på att ta reda på hur den mörka sökande sagan skulle ta slut.

När låten byggs och vi återinförs till karaktärer och platser som vi inte har sett på ett tag – till exempel WayFinder Trio, Destiny Islands, Roxas och mer – är det svårt att inte få soppy att tänka på hur långt serien har kommit och Hur mycket jag har vuxit sedan först mötte dem. Det enda jag kan jämföra det med är som den första dagen tillbaka i skolan efter sommaren. Du är glad över att se dina vänner igen, och trots att de ser annorlunda ut från när du senast såg dem (oavsett om det beror på en ny spelmotor eller tillväxtspurt) kan du bara inte vänta med att plocka upp där du slutade.

Ett långt borta minne

"Kingdom

(Bildkredit: Square Enix)

Medan Kingdom Hearts alltid har varit en stor del av mitt liv, var frisläppandet av Kingdom Hearts 3 det första spelet i serien jag verkligen nuvarande för. Med tanke på det 14-åriga klyftan mellan Kingdom Hearts 2 och dess direkta uppföljare, plus det faktum att många av spin-off-titlarna flög under radaren, kommer detta förmodligen inte så mycket överraskande. Detta innebar att jag kunde njuta av spänningen att följa spelet från avslöjande till släpp, för första gången.

Läs mer  Kirby och det glömda landet brukade vara lättare eftersom devsna ville skydda "Dålig Kirby"

Ursprungligen tillkännagavs som under utvecklingen redan 2013, var vi tvungna att vänta många fem år tills Kingdom Hearts 3 faktiskt var spelbart. Nästan omedelbart efter avslöjandet verkade det som om fans av Final Fantasy X Disney Crossover -spelet kom ut ur träverket; Människor som jag inte ens kände hade spelat ett Kingdom Hearts -spel var nu angelägna om att prata med mig om uppföljaren, som kom som lite chock efter att ha tillbringat så många år och inte riktigt visste någon som hade spelat dem.

Det är en del av det som gör Kingdom Hearts 3 så speciellt för mig. Det var denna känsla av kamratskap och samhälle runt spelet som jag fruktar kommer att vara svår att replikera. Jag har alla dessa goda minnen förknippade med den tiden, vare sig det är freaking med främlingar på sociala medier över lanseringen av någon ny information eller de otaliga timmarna som tillbringas online teoretisering om vad som skulle hända med Sora i det kommande äventyret. Och den spänningen spilldes också till det verkliga livet, vare sig det deltar i Kingdom Hearts Orchestra för att träffa andra fans i köttet eller den tid jag tillbringade planering för att få en Keyblade -tatuering med en av mina nya vänner när vi äntligen hade spelat uppföljaren . Jag ser tillbaka på den perioden som om det var en slags livsförändrande händelse, och jag vet att jag inte är ensam i det.

"Kingdom

(Bildkredit: Square Enix)

Tack och lov misslyckades Kingdom Hearts 3 inte när det så småningom släpptes. När jag hade kommit igenom de första klippscenerna och kämpat titaner på Mount Olympus, var det dags att besöka Twilight Town. Denna navvärld har alltid känt sig som ett andra virtuellt hem för mig. Terakotta färgade byggnader och kullerstenvägar hade uppgraderats från dess första uppträdande i Kingdom Hearts 2 och även om inte varje monument gjorde det slutliga snittet (jag sörjer fortfarande klocktornet) gav det mig fortfarande samma känsla som jag kände när jag kände när jag kände när jag kände när jag kände när jag kände när jag kände när jag kände när jag kände när jag kände när jag Hoppar i Gummi -fartyget och flyger mot det för första gången.

Läs mer  Kingdom Hearts 4 tillkännagav med ny trailer vid 20 -årsjubileumsevenemanget

Twilight Town är en så viktig plats i Kingdom Hearts 2, Kingdom Hearts 358/2 dagar, och nu Kingdom Hearts 3 så det är vettigt för att det har en betydande plats i mitt hjärta. När jag först upplevde det i Kingdom Hearts 3, minns jag att jag tog Sora runt till alla mina vanliga favoritplatser och utforskade de nya attraktionerna som Square Enix hade lagt till i uppföljaren. Jag befann mig också påminde om mina gamla äventyr i världen – som om jag faktiskt var Sora eller Roxas och verkligen tillbringade min sommarlov för att leta efter de sju underverken i Twilight Town.

Alla dessa minnen är varför Replaying Kingdom Hearts 3 nu, tre år på, är fortfarande en känslomässig upplevelse. Ja, jag har också fantastiska minnen från de andra spelen i serien men jag kan inte låta bli att påminna om särskilt om allt som hände både inuti och utanför Kingdom Hearts 3. Vännerna jag fick, de fan-händelser jag deltog, Online -diskussioner Jag fick in varje gång en ny trailer släpptes. Allt detta är för mig att helt enkelt säga; Lycklig 20 -årsjubileum Kingdom Hearts, tack för alla minnen.

Kingdom Hearts på 20 : Lär dig hur en Mickey Mouse RPG -tonhöjd spiralade vilt ur kontroll när regissören Tetsuya Nomura kartlägger tillverkningen av Square Iconic RPG. < /Strong>

"Hoppas Hoppas Bellingham

  • (öppnar i ny flik)

Nyhetsförfattare

Efter att ha studerat filmstudier och kreativt skrivande på universitetet hade jag turen att landa ett jobb som praktikant på Player Two PR där jag hjälpte till att släppa ett antal indie -titlar. Jag blev sedan ännu lyckligare när jag blev en trainee-nyhetsförfattare på GamesRadar+ innan jag blev befordrad till en fullfjädrad nyhetsförfattare efter ett och ett halvt år av utbildningen. Min expertis ligger i djurskorsning: nya horisonter, mysiga indier och den sista av oss, men särskilt i Kingdom Hearts -serien. Jag är också känd för att skriva om det udda koreanska dramaet för underhållningsteamet då och då.