Varför jag har spelat Genshin Impact varje dag i ett år och kommer att rekommendera det till alla som lyssnar

"Genshin (Bildkredit: Mihoyo)

Har din vänkrets en säljare? Du vet, någon som rekommenderar sin favorit sak med sådan glöd och regelbundenhet att de praktiskt taget kan kvalificera sig för en provision? Det finns en sån kille i min vängrupp som köper allt han kan på Amazon (jag visste inte ens att du kunde mat där), och vi trasar alltid om honom om hans försäljningsplatser. Ironiskt nog är detta samma vän som först introducerade mig för Genshin Impact, och nu har det här spelet gjort mig till den andra säljaren i vår grupp.

Jag älskar Genshin Impact och jag rekommenderar det till alla och deras hund. Jag har spelat det bokstavligen varje dag i ett år i rad, och jag vill inte sluta när som helst snart. Jag förväntade mig aldrig detta på dag ett, men ett år senare har det blivit den perfekta lilla biten för att slutföra mitt spelpussel – linjeblocket för att fylla min prydligt arrangerade hobbytid Tetris.

Så här är jag och rekommenderar Genshin Impact högre än någonsin på sitt ettårsjubileum.

Varför ska du spela Genshin Impact

"Genshin

(Bildkredit: MiHoYo)

Jag rekommenderar Genshin Impact på samma sätt som jag brukade rekommendera Black Desert Online: med stora förbehåll som faktiskt inte spelar någon roll om du inte blir en slutgubbe som jag. Grundupplevelsen är otrolig och kan knappast vara mer tillgänglig. Genshin Impact är helt gratis, och det finns på PS4, PS5, mobil och PC. För mig blir det svårare att komma ihåg för varje uppdatering. Varje fantastisk vista, varje fullröstad questline, varje intensiv bosskamp – helt gratis. Det är trolldom. Gratis-att-spela-spel i de vidriga annonserna önskar att de var så bra.

Precis som Black Desert är ett roligt, billigt RPG-spel för en spelare som gömmer sig i en komiskt obalanserad MMO, är Genshin Impact en fantastisk JRPG med öppen värld med ett gacha-intäktsgenereringssystem som inte förstör den nya spelarens upplevelse. Om du tar något ifrån den här artikeln, låt det vara så här: du behöver inte spendera några pengar på Genshin Impact för att ha det bra. En av spelets största innehållsskapare, Enviosity, har byggt ett helt varumärke kring detta faktum. Du får mer än tillräckligt med gratis resurser och karaktärer för att driva dina äventyr och rensa allt basinnehåll. Jag spenderar lite på spelet varje månad eftersom jag älskar det och vill stödja det, men vi pratar om det senare.

Läs mer  Xbox-chef Phil Spencer beröm DualSense-controller och retar uppgradering av Xbox-controller

Genshin Impact är ett tredjepersons actionspel där du snabbt växlar mellan en grupp på fyra karaktärer för att utföra kombinationer genom att kombinera element som eld och vatten, is och blixtar, och så vidare. Det finns varierade och närstridiga krigare, några dedikerade läkare och supportenheter, egoistiska skadehandlare och några som sitter mittemellan, och de är alltför vackra för den här världen. Mer vanliga fyrstjärniga karaktärer kan överträffa några sällsynta femstjärniga karaktärer, vilket gör det mycket enklare att bygga ditt drömlag, men du kan verkligen inte gå fel med någon. Vissa enheter är bättre på vissa saker än andra, men Genshin Impact har gjort ett anmärkningsvärt bra jobb med att hålla karaktärerna jämförbart kraftfulla men meningsfullt annorlunda, med några ökända outliers. Hu Tao är trasig, och jag ska skamlöst spela henne tills universums heta död.

"Genshin

(Bildkredit: MiHoYo)

Combat är jättebra men det är som mest hälften av det roliga, och jag menar det på ett bra sätt. Teyvat, Genshin Impacts värld, är den riktiga rubriken. Den är rik på hemligheter, skatter, resurser, tidssökningar, minibossar, pussel och andra organiska intressepunkter som ger den smittsam energi och lockande som andra spel i öppen värld skulle döda för. De många Breath of the Wild -jämförelserna som kastades ut vid Genshin Impacts lansering – några av dem kastades av mig – var välförtjänta, men det har växt ut denna designkortning. Du kan med rätta jämföra det med många spel, men det finns ingen annanstans som Teyvat. Du kommer för de hisnande sevärdheterna och stannar när du inser att om du kan se det, kan du gå dit, och det är förmodligen något coolt som väntar på att hittas. Mellan vandringslusten och det oansvarigt härliga soundtracket (snälla gud ge oss en vinyl -LP, MiHoYo), är bara att gå runt en ständig glädje.

Det är köttet och potatisen, och under det senaste året har Genshin Impact lagt till så många roliga sidaktiviteter i mixen att det ibland är svårt att hålla reda på. Det finns en öbyggare som låter dig skapa hem för dina favoritkaraktärer och bygga hela städer runt dem. Du kan faktiskt fiska nu istället för bara lax från sjöarna. Händelser ger regelbundet plattformsutmaningar, häftiga spellägen som tornförsvar och rekvisitjakt och raka höstkillar, samt valfria chefer som kan krossa även veteranspelare.

Läs mer  Samsung Odyssey G9 recension: "I rätt sammanhang är det här en skärm"

Varför jag spelar Genshin Impact

"Genshin

(Bildkredit: MiHoYo)

Genshin Impact har blivit avundsvärt dynamisk, och jag vet detta eftersom jag har upplevt allt från första hand. Jag närmar mig 100% utforskning i alla regioner, jag har klarat av alla stridsutmaningar i spelet, rensat varje uppdrag, njutit av varje låt – och det här kan ensam hålla i dig som 100 timmar, helt gratis. Men jag hoppar fortfarande på Genshin Impact varje dag även om det inte finns något helt nytt att göra. Det finns något att säga om katarsen i en avkopplande vardag, men för mig handlar det mer om tillfredsställelsen med att se hur framstegen samlas.

Jag får lite roliga utseende när jag säger att Genshin Impact är som trädgårdsarbete för nördar, men det är sant. Jag investerar lite tid varje dag (eller mycket, ibland) och spenderar lite pengar varje månad, och varannan vecka kan jag gå tillbaka och beundra vad jag har åstadkommit. Den enda skillnaden är att jag höjer värdefulla anime -karaktärer istället för att odla växter, men det är bara att klyva hårstrån, verkligen. Det är kul att se mina favoritkaraktärer bli starkare. Jag kan decimera utmaningar som tidigare kändes omöjliga, eller experimentera med festkompositioner som inte var tillgängliga för mig tidigare. Varje dag ger ett litet skott av progression – bättre redskap, mer XP, samlat uppgraderingsmaterial – och det räcker för att hålla mig på kroken tills nästa stora uppdatering.

Uppdateringsdag är alltid en glädje. Det är som en liten fest. Spelare är hypade, Reddit och Twitch surrar, det finns otrolig fankonst överallt. Lanseringen av Inazuma, Genshin Impacts första nya region, är ett av mina favoritspelminnen. Nya saker att utforska, nya karaktärer att träffa, nya karaktärer att önska sig …

Åh rätt, önskningar. Nu går vi in ​​i gacha -grejerna lite, så låt oss ta upp elefanten i rummet.

Hur mycket jag har lagt på Genshin Impact – och vad jag fick för det

"Genshin

(Bildkredit: MiHoYo)

Förutom att det är ett bra videospel är anledningen till att Genshin Impact tjänade över en miljard dollar på ett år att det finansieras av kraften i RNG (och waifus). Du kan spendera Primogems för ett skott på att skaffa vissa karaktärer och vapen i banners med begränsad tid som i grunden är förhärligade lootboxar, och du kan köpa fler Primogems för riktiga pengar om du vill fortsätta kasta den ordspråkliga tärningen. Om du har otur kan direkt köp av en enda femstjärnig karaktär kosta Primogems upp till 250 dollar. Med fem-stjärniga odds på 0,6% per rulle får du mycket otur. Om det här låter som spel är det för att det är som spel. Kommer du ihåg loot box blowback från för några år sedan? Ja, gacha -spel var lättare plånböcker långa innan dess och bara vittrade stormen oförändrad. Gacha är den ursprungliga loot -lådan, baby, och det gör inget om dig.

Läs mer  Outriders förladdningstider: Här kan du börja ladda ner och spela

Det är den fula delen, och det är viktigt att erkänna det. Här är de goda nyheterna: Jag har spenderat långt under $ 250 på Genshin Impact och jag har alla karaktärer och vapen jag någonsin har velat. Du får många Primogems bara genom att spela spelet, och om du vill spendera kan lite pengar och tålamod räcka långt. Tidigare i år lade jag ihop vad 100 dagar och $ 60 fick mig i Genshin Impact. Den korta versionen är: mycket mer än jag hade trott. Låt oss checka in igen nu när ett år har gått.

"Genshin

(Bildkredit: MiHoYo)

Genom att köpa $ 10 kamppass och $ 5 inloggningskort varje uppdatering har jag nu spenderat $ 150 på spelet, vilket i genomsnitt är drygt $ 12 i månaden. På den tiden har jag dragit sammanlagt 19 femstjärniga karaktärer och fyra femstjärniga vapen. Min tur har varit över genomsnittet, så någon med samma investeringsnivå kunde ha fått färre femstjärnor, men fortfarande mer än tillräckligt för en hälsosam samling.

Jag kommer att fortsätta köpa båda dessa pass – och bestämt inte köpa klumpar av Primogems – under överskådlig framtid. De är båda bra erbjudanden om olika saker. Om du vill ha fler nya karaktärer köper du Welkin -inloggningskortet för de extra Primogems. Om du vill ha fler resurser för att jämna ut dina karaktärer, köp stridspasset för att smörja hjulen.

Men om du bara vill ha en fantastisk JRPG som ger dig tillräckligt med coola karaktärer för att prova olika spelstilar, behöver du inte köpa någonting för det är Genshin Impact – och som vi har fastställt är det gratis. Ta det från mig, säljaren, nissen, trädgårdsmästaren. Gör dig själv en tjänst – skruva, gör mig en tjänst – och prova.