Varför brytaren behöver sin mycket ryktade officiella spelpojkemulator

"Nintendo (Bildkredit: Nintendo)

Game Boy Advance är hem för några fantastiska spel. Faktum är att många av mina bästa barndomsminnen härrör från att spela de bästa GBA-spelen på min indigo-färgade handhållare. Jag minns fortfarande att jag var helt förtrollad av Pokemon Sapphire under en lång bilresa hem från en resa till Frankrike-trots den dimma icke-bakgrundsbelysta skärmen på den handhållna, vilket var omöjligt att se i ett visst ljus. Förutom att tillbringa dagar på att hälla över sådana som Fire Emblem: The Sacred Stones, Kirby och The Amazing Mirror, och Hamtaro: Ham-Ham Games, finns det fortfarande så många Game Boy Advance-spel som jag aldrig fick på. Med tidens gång kostar många av dessa spel ett ganska öre att plocka upp i sin ursprungliga form, varför många vänder sig till inofficiella emulatorer.

Att göra det är lite av ett skumt område när det gäller ägande, men en ny läcka föreslog att vi kanske ser ett urval av Game Boy Advance -spel som kommer digitalt på Switch – tillsammans med tidigare rykten om att Same Boy Games också kunde läggas till på vissa skede. Även om ingenting har bekräftats i Nintendos slut, är sådana officiella tillägg perfekt förnuft, och det finns många skäl till varför jag hoppas att det kommer att realiseras.

Arv

"Fire

(Bildkredit: Nintendo) Läs mer

"Nintendo

(Bildkredit: Nintendo)

Här är 10 spel att ladda ner innan Wii U och 3DS eShop stängs ner .

Under åren har Nintendos sortiment av konsoler och handhållna erbjudit så många olika minnesvärda spel. Med mycket som passerade mig av en eller annan anledning, drömmer jag fortfarande om att kunna komma åt dem alla på ett ställe och uppleva spel som jag aldrig fick chansen att spela. Switch, som en hybridkonsol, är ett så bra hem för de äldre spelen, och jag kan inte låta bli att hoppas se dem bli lättare tillgängliga över hela linjen.

Vi har stadigt börjat se ett urval av spel från tidigare generationer anlända till Switch. Nintendo Switch Online -medlemmar kan spela en samling SNES- och NES -spel, och senast den dyrare Nintendo Switch Online Expansion Pack -prenumerationen erbjuder en hjälp av N64 och Sega Genesis -spel – av vilka några fortfarande läggs till (med Mario Golf på N64 är en av de senaste tilläggarna). Detta är verkligen ett steg i rätt riktning, även om det sätter dem bakom en betalvägg och innehåller bara ett begränsat antal.

Läs mer  Dreamlight Valley är en gratis att spela mashup av Disney och The Sims

Eftersom ingenting har bekräftats och vi bara har en läcka att fortsätta, vet vi ännu inte om Game Boy Advance -spel skulle följa i fotspåren av N64 -tillägg, men det verkar som en ganska säker satsning. Det skulle säkert hjälpa Nintendo att göra det mer premium och vid denna tidpunkt snarare olycklig utvidgningspaketmedlemskap mer tilltalande och värdefullt. Och om rykten som tyder på att Game Boy Games skulle kunna läggas ner i linjen också visar sig vara sant, skulle Switch ha ett robust bibliotek med gammalt och nytt.

"Bästa

(Bildkredit: Nintendo)

”Game Boy Advance är en maskin som jag alltid håller kära, och det skulle vara så bra att återigen uppskatta och återupptäcka bara fantastiskt och roligt så många av dess spel fortfarande är.”

Just nu känns det särskilt viktigt att se sådana spel komma till den senaste konsolen mot bakgrund av nyheten att eShop på Nintendo 3DS kommer att stänga för gott från mars 2023. Det är tack vare 3DS -virtuella konsolen som jag Kan fortfarande besöka några klassiska spelpojkspel som Kirbys Dream Land efter att ha missat min patron. Även om vi fortfarande kan köpa dem just nu, är det fortfarande så synd att det försvinner – även om 3DS är en äldre handhållen. När det gör det kommer det återigen att vara svårare att komma åt några av de äldre handhållna spelen officiellt, varför möjligheten att se fler emulatorer på Switch verkligen är viktig.

När allt kommer omkring är många av de klassiska Game Boy and Game Boy Advance -spelen en del av Nintendos historia och bör vara lättillgängliga för spelare att uppleva och njuta av. Legenden om Zelda: The Minish Cap, till exempel, är ett spel som jag alltid velat prova, och om det kommer till Switch kan jag äntligen göra det utan att behöva skjuta ut för det på en patron. Det känns också som att det finns ett förnyat intresse för alla saker retro i dag, med omstart av klassiska serier och fler remasters. Med generationer av spelare som kanske missade Game Boy och GBA tillbaka på dagen, ger Switch en möjlighet att öppna dörren till dessa spel.

Läs mer  Alla vinnare från The Game Awards 2021

Jag tänker fortfarande på många av GBA- och Game Boy -spelen som jag tappade in under mina yngre år, och tanken på att potentiellt kunna gå igenom några av dem på Switch är mer än tilltalande. Det som emellertid lockar mig är möjligheten att prova spel jag aldrig spelat tidigare utan att behöva investera i en kopia om jag inte särskilt tycker om det. Det finns varje chans att denna emulatornyheter kanske inte uppgår till någonting, men jag kommer att hålla ut hopp om att vi ser ett gott urval av spel från de klassiska handhållna konsolerna längs linjen. Game Boy Advance är en maskin som jag alltid håller kära, och det skulle vara så bra att återigen uppskatta och återupptäcka bara fantastiskt och roligt så många av dess spel fortfarande är.

Med Nintendo som stänger 3DS och Wii U Digital Stores, var lämnar det videospelkonservering?

"Heather Heather Wald

Ledande personalförfattare

Jag började skriva för spelavsnittet på en studentdriven webbplats som en undergrad och fortsatte att skriva om spel på min fritid under detaljhandeln och tempjobb under ett antal år. Så småningom fick jag en MA i tidningsjournalistik vid Cardiff University, och snart efter fick jag min första officiella roll i branschen som innehållsredaktör för Stuff Magazine. Efter att ha skrivit om allt teknik och spelrelaterat gjorde jag sedan en kort stint som frilansare innan jag landade min roll som personalförfattare här på GamesRadar+. Nu får jag skriva funktioner, förhandsgranskningar och recensioner, och när jag inte gör det kan du vanligtvis hitta mig förlorad i någon av Dragon Age eller Mass Effect -spel, tucking till en annan härlig indie eller dricka alldeles för mycket Te till mitt eget bästa.