Starfields Empath-egenskap är det perfekta valet för den typ av spelare (och person) jag är

Det är säkert att säga att jag är inget annat än en person som gillar spel som innehåller följeslagare. Jag dras alltid till äventyr som sätter partimedlemmar vid din sida som du kan lära känna och växa nära. Oavsett om det handlar om den brokiga skaran missanpassade i The Outer Worlds, de trevliga karaktärerna i Dragon Age: Origins, besättningen ombord på Normandy i Mass Effect-serien eller sällskapet du har i Baldur’s Gate 3, njuter jag av chansen att knyta an till följeslagare och få deras godkännande i RPG-spel av alla former och storlekar. Det är därför helt logiskt att jag tyckte att Empath-egenskapen i Starfield var det naturliga valet för mig när jag skapade min karaktär för första gången.

”Du är djupt kopplad till andras känslor”, står det i egenskapsbeskrivningen. ”Att utföra handlingar som din följeslagare gillar kommer att resultera i en tillfällig ökning av stridseffektiviteten. Men att utföra handlingar som de inte gillar kommer att ha exakt motsatt effekt.”

Om det någonsin fanns en funktion som jag kunde ge min karaktär som är perfekt skräddarsydd för hur jag spelar, så är Empath-egenskapen exakt det. Den belönar mig i princip för att jag behagar mina följeslagare, och som en spelare som för det mesta är ute efter det, vad kan vara bättre?

Charmigt sällskap

Starfield

(Bildkredit: Bethesda)

Jag har en tendens att spendera alltför långa perioder med att överväga alla alternativ noggrant och noggrant när det gäller att skapa karaktärer, men jag har aldrig valt en egenskap snabbare här. Jag ser först hur empati fungerar i Starfield när Sarah, den första följeslagaren du träffar, godkänner ett dialogsvar som jag väljer under ett tidigt berättelseuppdrag. Precis som i Fallout visas ett meddelande i det övre högra hörnet av skärmen som lyder ”Sarah gillade det”, vilket omedelbart följs av ett annat: ”Du har fått självkänsla”. Om det bara vore så här enkelt i verkligheten, va? Tack vare min empatiska egenskap får jag en liten boost av självförtroende som ger mig en tillfällig förbättring av mina kritiska träffar i strid, och ännu bättre, mina chanser att klara övertalningskontroller.

Så egenskapen bidrar inte bara direkt till min benägenhet att aktivt söka mina följeslagares godkännande, utan den hjälper mig också att prata mig ur saker – vilket kompletterar min Starfield-bakgrund som diplomat. Även om jag verkligen inte behöver uppmuntran när det gäller att vinna över mina följeslagare, har jag funnit det ännu mer givande att få en extra bonus när jag lyckas vinna deras sympati. Å andra sidan motiverar det mig också att göra mer genomtänkta val beroende på vem som följer med mig. Om en följeslagare inte håller med om något jag säger eller gör får jag trots allt debuffen självtvivel. Jag har tillräckligt med självtvivel i mitt eget liv, jag tänker inte tillfoga det till min egen karaktär.

Läs mer  FIFA 23 Toty lägger till megakort för Mbappe, Messi och Modric

Byta roller

Baldur's Gate 3

(Bildkredit: Larian Studios)

Jag spelar Baldur’s Gate 3 och Starfield på samma gång och jag vet inte vem jag är längre, men jag älskar det

Jag är en empatisk person i verkliga livet, så att vara en empat i Starfield talar definitivt till mig som någon som är känslig för andras känslor. Det är därför jag också tycker att det är kul att egenskapen spelar in i vissa konversationer genom att ge dig ett unikt dialogalternativ. När jag till exempel pratade med Sam Coe om hans dotter kunde jag använda en empatirespons för att visa min förståelse och respekt för hans sätt att vara förälder. Det hjälpte mig även när jag försökte prata med en vilsen gruvarbetare på Mars som hotade mig med pistol när jag konfronterade honom med hans lömska affärer. Istället för att fördöma honom gjorde min egenskap att jag kunde se hans sida av historien och övertyga honom om att överlämna sig till myndigheterna för att undvika blodspillan.

Det finns verkligen gott om ovanliga och ganska intressanta Starfield-egenskaper, från udda egenskaper till sådana som är alldeles för nära hemmet. Mina andra val har till exempel påverkat min inställning genom att ge mig föräldrar att försörja och ett huslån att betala av. Men ingen av dem är lika väl anpassad till min kärlek till följeslagare som den som gör att jag kan vara empatisk. Hittills är det definitivt min favoritegenskap av de tre jag valde, och jag ser redan fram emot att se hur den kan dyka upp i konversationer eller få mig ur andra knepiga situationer när jag kommer längre in i äventyret.

Starfield vs Baldur’s Gate 3: Vilket av årets största RPG-spel ska du spela först?

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.