Matt Reeves avslöjar varför Robert Pattinsons roll i Tenet lämnade honom ”förstörda”

"Robert (Bildkredit: Warner Bros.)

Batman -direktören Matt Reeves har avslöjat varför Robert Pattinson som kastades i Tenet lämnade honom särskilt upprörd.

Pattinson spelar Caped Crusader själv i Reeves film, med Zoë Kravitz som Catwoman, Paul Dano som Riddler, Colin Farrell som Penguin, Jeffrey Wright som Jim Gordon och Andy Serkis som Alfred.

Men Reeves var orolig för att Pattinsons del i Christopher Nolans film skulle hindra honom från att kunna spela Batman.

”Jag var medveten om att han gjorde Tenet, och jag tyckte att det var riktigt coolt,” sa Reeves till The Reelblend Podcast (öppnar i ny flik). ”Jag var faktiskt lite – låt mig berätta hur det verkligen påverkade mig. Jag skrev historien, jag skrev detta manus med Rob i åtanke. Jag ville att han skulle vara min Batman. Jag hade ingen aning om han skulle till Var Batman, och när det tillkännagavs att han blev gjuten av Chris i Tenet, var jag ödelagd. ”

Han fortsatte: ”Eftersom jag var övertygad om att om han skulle välja – för att han hade gjort alla dessa konstfilmer och han hade arbetat med alla dessa intressanta filmskapare … och jag var som,” om han ska gå För att göra en blockbuster, kommer det att vara Batman, och skulle han göra mer än en? ’ Och så när han gör en blockbuster med en av de definitiva Batman -filmskaparna, tänkte jag: ”Okej, så det går det. Han kommer inte att vilja bli Batman.”

Lyckligtvis för Reeves var Pattinson verkligen intresserad av att spela Batman, och resten är historia.

Batman är i teatrar nu. Om du har sett filmen, kolla in vår ultimata samling guider till filmen här:

  • De bästa Batman -filmerna, rankade!
  • Batman påskägg och referenser
  • Batman -slutet förklarade
  • Batman Secret -meddelandet du saknade
  • Var Joaquin Phoenix’s Joker tänkt att vara i Batman?
  • När är Batman på HBO Max?
  • Hur man tittar på DC -filmerna i ordning
  • Alla de nya superhjältefilmerna som flyger dig

"Molly Molly Edwards

  • (öppnar i ny flik)

Underhållningsförfattare

Jag är en underhållningsförfattare här på GamesRadar+och täcker allt film och TV för webbplatsens totala film- och SFX -sektioner. Jag arbetade tidigare i Disney Magazines -teamet på omedelbara medier och skrev också på CBeebies, Mega!, Och Star Wars Galaxy -titlar efter att jag fick min BA på engelska.

Läs mer  Gå tå till tå med kejsaren Zurg i de nya Lego Lightyear -uppsättningarna