Jim Carrey kritiserar Will Smiths ”själviska” Oscars Slap och akademins ”spinnlösa” reaktion

"Jim (Bildkredit: Paramount)

Jim Carrey har fördömt Will Smiths handlingar vid Oscars 2022 efter skådespelaren – som fortsatte att vinna en utmärkelsen för sin föreställning i King Richard – slog komikern Chris Rock för att ha kommenterat sin fru Jada Pinkett Smith.

”Jag blev sjuk av den stående ovationen [efter hans seger],” sa Carrey i en intervju med CBS (via Indiewire (öppnar i ny flik)). ”Hollywood är bara spinnlös i massa och det kändes verkligen som att det här är en riktigt tydlig indikation på att vi inte är den coola klubben längre.”

Rock, som presenterade på Oscars, gjorde ett skämt om Pinkett Smiths hår. Hon har Alopecia, ett tillstånd för håravfall, och Smith svarade genom att skrika, ”Håll min hustrus namn ut din jävla mun.”

”Jag skulle ha meddelat i morse att jag stämde Will för 200 miljoner dollar eftersom den videon kommer att vara där för alltid, det kommer att bli allestädes närvarande,” fortsatte Carrey. ”Den förolämpningen kommer att hålla mycket länge. Om du vill skrika från publiken och visa ogillande eller säga något på Twitter [det är bra]. Men du har inte rätt att gå upp på scenen och slå någon i ansiktet Eftersom de sa ord.

”[Slap] kom ut ur ingenstans eftersom Will har något som händer inuti honom som är frustrerad. Jag önskar honom det bästa. Jag har inget emot Will Smith. Han har gjort fantastiska saker, men det var inte ett bra ögonblick. Det kastade en skugga Över allas lysande ögonblick i går kväll … det var ett själviskt ögonblick. ”

Will Smith har sedan om ursäkt för händelsen. ”Jag vill offentligt be om ursäkt till dig, Chris,” läser ett uttalande som publicerats på Smiths sociala mediekonto. ”Jag var i linje och jag hade fel. Jag är generad och mina handlingar tyder inte på mannen jag vill vara. Det finns ingen plats för våld i en värld av kärlek och vänlighet.”

I inlägget kallar Smith våld, i alla dess former, ”giftigt och förstörande” och beskriver hans beteende på Oscars är ”oacceptabla och oförlåtliga”.

För mer om Oscars 2022, kolla in vår sammanfattning av de 5 största samtalspunkterna från ceremonin och vår fullständiga lista över vinnare.

Carrey nästa film är Sonic the Hedgehog 2, där han spelar Dr. Ivo ”Eggman” Robotnik. Video Game Movie -uppföljaren släpps den 1 april i Storbritannien efter den 8 april i USA. Under tiden kan du kolla in vår lista över de andra kommande filmerna i horisonten 2022 och därefter.

Läs mer  De 30 bästa James Bond -stunts: ikoniska actionmoment som definierar franchisen

Emily Garbutt

  • (öppnar i ny flik)

Jag är en underhållningsförfattare här på GamesRadar+och täcker allt film och TV-relaterat över den totala film- och SFX-avsnitten. Jag hjälper dig att ge dig alla de senaste nyheterna och även enstaka funktion också. Jag har tidigare skrivit för publikationer som HuffPost och I-D efter att ha fått mitt NCTJ-diplom i multimediajournalistik.