Immortals of Aveum är en sofistikerad och spellbindande FPS som är mer än ”Call of Duty with Magic”

Under de fyra timmarna tillbringade jag att spela odödliga av Aveum på EA’s San Francisco huvudkontor, aldrig en gång tänkte jag, Detta känns som Call of Duty med Magic . Det är inte att säga att beskrivningen inte fungerar som en hissplan, debuttiteln från Ascendant Studio är en enda spelare första personskytt med trollformler trots allt, det är bara att den säljer den fruktansvärt kort.

Det finns delar av odödliga av Aveum som påminner mig om klassisk halo, som dess dramatiska uppsättningar, diverse sortiment av stridsalternativ och linjär nivå design. Dess episka fantasibossstrider och ”Hub and Spoke” -utforskning åberopar krigsguden, medan de relatabla karaktärerna och den quip-belastade dialogen tänker på Forspoken’s Frey och manschett-bara något bättre skrivna, tack himlen. Spelarens karaktärs färgkodade trollformler tar mig tillbaka till att slåss mot Yokai i Ghostwire: Tokyo, även om det är värt att notera att odödliga började utvecklingsår innan Tango Gameworks ’övernaturliga actionspel lanserades.

Och slutligen, ja, det precisionsbaserade ”Gunplay” kan känna sig mycket som Call of Duty men med elementära krafter istället för kulor. Men det som fortsätter att imponera på mig när jag minns min praktiska tid med odödliga av Aveum är hur det lyckas blanda så många påverkan och spelelement till en sammanhängande helhet, och en som har potential att överskrida summan av dess delar.

Fungerar som magi

"Odödliga

(Bildkredit: EA)

För att vara tydlig verkar Ascendant Studio inte ha några beteenden med jämförelser med Call of Duty, såväl som Lord of the Rings (som inspirerade en del av konstdesignen), och överflödet av andra franchiser som du hittar spår av i odödliga av Aveum.

”Jag tror i allmänhet att begreppet Call of Duty med magi inte har gjorts tidigare,” berättar associerad konstdirektör Julia Lichblau. ”Jag tror att [1995 Fantasy FPS] Hexen är det sista riktiga spelet som till och med är nära detta. Så det har ärligt varit svårt att begränsa odödliga av Aveum till ett kortfattat ord för att beskriva vad vårt spel är, för det drar från Alla dessa olika saker som vi alla som spelare älskar. ”

”Det låter som ett riktigt roligt spel som jag vill spela,” tillägger Lichtblau. ”Och det var det som anslöt mig för fem år sedan när [Creative Director] Bret Robbins gav mig planen. Eftersom jag såg att det hade dessa element men det skulle växa så mycket utöver det.”

Läs mer  Batman Arkham Dev kritiserar DC: s planer för harmoniserade film- och spelskådespelare

Med så mycket som händer är det naturligt oro för att odödliga av Aveum har utrymme att känna sig alltför upptagen eller osammanhängande, men jag tyckte det var förvånansvärt sömlöst och fokuserat. Jag misstänker att detta kan tillskrivas att det finns en enda spelkomponent som tar centrum och får allt annat att känna kompletterande.

Även om det framträdande drar från några olika genrer, är odödliga av Aveum utan tvekan en skytt först, och det främsta skälet till att det nu är fast på min radar för nya spel från 2023 är att det får pew-pewing av allt mycket, mycket rätt. Jag misstänker att det inte är någon liten del eftersom Bret Robbins har hjälpt tre Call of Duty -titlar på Sledhammer Games (2011 Modern Warfare 3, 2014’s Advanced Warfare och 2017: s WW2). Trots det, med ett enkelt men effektivt magiskt system som driver spelet, är det sant att det lyckas känna sig fräsch trots att det har tagit lite nytt till bordet mekaniskt.

Huzzah!

"Odödliga

(Bildkredit: Ascendant Studios)

Immortals of Aveum släpper en 6-minuters spelteaser ”Att sätta spelets stavbaserade strid på full display”

Det finns tre bokstavliga färger i din Spellcaster: röd, grön och blå, och samspelet mellan deras distinkta funktioner och fiendens sort gör strider konsekvent involverade och strategiska. Till exempel är den gröna sortens snabba eld attacker för snabb eld är idealiska för publikkontroll, medan skyttskyttarna som eldar pilar till dig från topparna av byggnader bäst hanteras med att använda den långsiktiga blå sigilen. Alternativt förlitade jag mig starkt på den röda förmågans kortsiktiga hagelgevärsliknande krafter i bosskampar, som inkluderade en teleporterande battleMage och en drakliknande varelse som spydde lågor mot mig från alla riktningar.

Till skillnad från Call of Duty innebär mycket lite av odödliga av Aveums spel att hitta täckning under strider. Mer liknar arenaskyttar som Doom och Wolfenstein, uppmuntras du att köra och pistol dig igenom nivåer och hantera flera fiender i taget framåt, hoppa mellan utsiktspunkter, avleda attacker med din utplånbara energisköld och Använda din lasso-liknande förmåga att dra in långt fiender för att avsluta slaget.

Det finns lite hot i ett, två eller till och med tre onda på en gång, men det är lätt att bli överväldigad av stora horder. I dessa fall hittade jag tunga trollformler, varav en skickar ut en vidsträckt explosion av spikar, särskilt användbar för att ge mig själv lite andningsrum. Jag lekte också med att kedja tillsammans attacker och parrying slag från fiender, men jag hade inte tillräckligt med tid att verkligen behärska dessa mekaniker.

Läs mer  Starfield Direct måste visa mig val, konsekvenser och anpassning

Immortals of Aveum känns också bra att spela ur ett taktilt perspektiv, åtminstone med en Xbox -kontroller. Det finns en tillfredsställande vikt och upplevd rekyl när du använder tunga sprängningar, en mjuk men konkret bult med långväga bilder och en kraftfull rumble åtföljer snabba anfall.

Vilket år är det?

"Odödliga

(Bildkredit: Ascendant Studios)

”Med så mycket som händer är det naturligt oroande att odödliga av Aveum har utrymme att känna sig alltför upptagen eller osammanhängande, men jag tyckte det var förvånansvärt sömlöst och fokuserat.”

Om jag har ett betydande grepp om min korta upplevelse med odödliga av Aveum-bortsett från de handfulla tider som det kraschade under mitt playthrough-är det att allt känns envist ”videospel” på ett sätt som kan irritera vissa människor och skrapa det throckbacken för andra.

Ett stort exempel på detta är bundet till spelets berättelse, som handlar om någon katastrofisk ”Everwar” mellan två stridande länder. Du är den skrämmande, skarpa tunga nyrekryterade som måste lära dig att använda magi eftersom du inte föddes med den-och du vet, inte alls för att det fungerar som en användbar berättelse för handledning. Som en del av en elitordning av mages som har till uppgift att rädda världen, du … ja, du har antagligen hört detta tidigare. Efter att ha tillbringat några timmar som Jak, investerar jag tillräckligt för att se hans resa igenom – och vem vet, det kan till och med överraska mig – men det jag har sett hittills är Boilerplate Fantasy RPG.

Jag kände inte att det spel som jag upplevde bröt mycket ny mark heller, men återigen kan det förändras när färdighetsträdet öppnas och nivåerna blir mer komplexa senare i spelet. Skjutningen känns utmärkt, men ingen av förmågan är ny för någon med till och med avslappnad FPS -upplevelse. På samma sätt bestod pussel i mitt spelförhandsvisning till stor del av att hitta och spränga färgade kristaller med magi i samma färg och ibland manipulera miljön med din fransförmåga att korsa landskap.

Allt som sagt, några av dessa antikviteter tjänar bara till att stärka odödliga av Aveums charm som ett spel med en spelare som till synes från en svunnen tid. Från och med nu finns det inga bekräftade planer för multiplayer, inte heller någon DLC eller färdplan för framtida innehåll. Jag vet att Ascendant Studios har antydt att utöka universum av odödliga av Aveum i framtiden, men om det tar form av utvidgningar eller ett helt nytt spel, känns vår introduktion till denna nya IP uppfriskande gammal skola, särskilt som kommer från hymntillverkare EA.

Läs mer  Final Fantasy 7 Day är nu en officiell offentlig firande i Japan

Jag har mycket mer att se innan jag kan göra en slutlig dom om odödliga av Aveum, men det lilla urvalet som låt oss spela är lovande. Historien och karaktärerna har inte wowed mig helt ännu och det var inte några riktiga ”Holy Shit” -moments spelmässigt, men vad jag gjorde 90% av tiden-skjutande saker-var oändligt fängslande. Och när jag talar om striden har jag knappast skrapat ytan på de 25 trollformlerna och 80 talanger tillgängliga i hela spelet, så jag är särskilt upphetsad över att se hur de expanderar och utvecklas på den utmärkta grunden som redan finns där.

Immortals of Aveum lanseras den 20 juli för PS5, Xbox Series X/S och PC.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.