Hello Kitty Island Adventure fyllde faktiskt Animal Crossing: New Horizons-hålet i mitt hjärta

Att hoppa fallskärm från ett plan bredvid Hello Kitty har alltid varit en dröm för mig, och efter att ha spelat Hello Kitty Island Adventure kan jag äntligen bocka av det från min bucket list. I likhet med Animal Crossing: New Horizons har jag registrerat mig för att flytta till en tropisk ö med ett gäng bedårande karaktärer. Tack och lov är de människor som jag har registrerat mig för denna upplevelse med ganska vänliga och vill bara byta gåvor med mig hela tiden, så jag tror att jag kommer att gilla det här.

Sedan Nintendos succéspel släpptes har vi sett otaliga andra spel som inspirerats av New Horizons-livet, och Hello Kitty Island Adventure är inget undantag. Båda spelen kräver att du gör dig hemmastadd på en öde ö, med söta grannar och life sim-spel – men det är något speciellt med Sunblinks spel som har fått mig att känna att det är mars 2020 om och om igen.

Jag skulle alltid vara mer intresserad av Hello Kitty Island Adventure än liknande spel på grund av dess koppling till det japanska presentföretaget Sanrio. Som du kanske vet kommer Hello Kitty och alla hennes vänner direkt från Sanrios maskotkatalog. Det betyder att när du utforskar ön kommer du att träffa My Melody, Kuromi, Pompompurin, Tuxedo Sam, Aggretusko och så många fler. Att få umgås och interagera med alla dessa karaktärer känns som Disneyland för Sanrio-fans, men Hello Kitty Island Adventure är mer än bara små gåvor och stora leenden.

Vad drömmar är gjorda av

Hello Kitty Äventyr på ön

(Bildkredit: Sunblink / Sanrio)

I Hello Kitty Island Adventure skapar du din egen Sanrio-personlighet (antingen en hund, katt eller fågel) och anpassar allt från ögon, pälsfärg, kroppstyp och mycket mer. När du väl är på Friendship Island måste du presentera dig för dina nya älskvärda grannar. Alla karaktärer har sina egna intressen, personligheter och baser på ön. My Melody äger till exempel den lokala presentbutiken, medan Hello Kitty driver öns kafé och Kuromi kan hittas på sitt favoritställe: Spökskogen.

En sak jag gillade med Hello Kitty Island Adventure är hur mycket det finns att göra varje dag. Nu när Animal Crossing: New Horizons är över tre år gammalt kämpar jag för att hitta en anledning att checka in på min ö varje dag. Tack och lov finns det alltid så många uppgifter och utmaningar för mig att ta itu med på Hello Kittys semesterö – oavsett om det handlar om att utbyta gåvor med öborna, köpa föremål, pyssla, baka, fånga djur, sätta upp hus för de olika gästerna som kommer på besök och mycket mer.

Läs mer  Hands-on förhandstitt på Assassin's Creed Jade: Jag är redo att satsa på en mobil smygupplevelse

Hello Kitty Äventyr på ön

(Bildkredit: Sunblink / Sanrio)

Att ha ett nytt universum som jag kan hoppa in i under dagens lopp igen har varit riktigt roligt, särskilt eftersom jag kan spela Hello Kitty Island Adventure på min iPad med pekskärmskontroller eller en uppsättning Nintendo Switch Joy-Cons. Tyvärr innebär detta att det enda sättet du kan spela på är med en Apple-enhet eller en Apple Arcade-prenumeration.

Något som Hello Kitty Island Adventure har, som Animal Crossing: New Horizons inte har, är de slumpmässiga minispelen som finns utspridda över hela ön. Då och då kommer du att stöta på ett gammalt tempel som har pussel av varierande nivåer för dig att slutföra. Dessa pussel är inte svåra att lösa och ger dig vanligtvis användbara föremål, plus att de inte tar bort resten av den typiska mysiga spelupplevelsen – något jag var försiktig med när jag såg spelets första trailer. Dessa pussel ger dig också en förändring av tempot när du behöver skaka om saker och ting under ditt spelande.

Äggjakt

Hello Kitty Island Adventure

(Bildkredit: Sunblink / Sanrio)

”Det känns som om jag har spelat i otaliga timmar nu, men det finns fortfarande så mycket av Friendship Island för mig att utforska, med massor av utmaningar att slutföra.”

Min personliga höjdpunkt i Hello Kitty Island Adventure så här långt måste vara Gudetama Snap-minispelet. När jag först märkte att min favoritkaraktär från Sanrio skulle vara med i den mysiga livssimuleringen kunde jag inte vänta med att få träffa dem. Det blev ännu bättre när jag upptäckte att sättet att träffa dem är genom ett minispel med lämpligt tema. För detta måste du hålla ett öga på det lata ägget som är utspridda över Friendship Island. När du har hittat ägget tar du en selfie med dem som, beroende på hur många du tar, leder till olika belöningar med Gudetama-tema. Jag har för närvarande 40 snaps i min samling, men det finns fortfarande så många fler för mig att hitta.

Sunblink sa att Hello Kitty Island Adventure känns som en AAA-upplevelse, och efter att ha spelat det under de senaste veckorna kan jag se vad utvecklaren pratade om. Det känns som om jag har spelat i otaliga timmar nu, men det finns fortfarande så mycket av Friendship Island för mig att utforska, med massor av utmaningar att slutföra. Jag kanske bara har skrapat på ytan, men jag kan inte vänta med att låsa upp ännu mer av Hello Kittys öresort, prova spelets multiplayer och spåra upp alla 96 Gudetamas.

Läs mer  EA går på en mobil mordspel och dödar telefonversioner av Apex Legends och Battlefield

Hello Kitty Island Adventure är tillgängligt att spela nu via Apple Arcade.

Ta en titt på vår lista med spel som Animal Crossing för att ta reda på vad mer du bör ha på din radar.

Frenk Rodriguez
Hej, jag heter Frenk Rodriguez. Jag är en erfaren skribent med en stark förmåga att kommunicera tydligt och effektivt genom mitt skrivande. Jag har en djup förståelse för spelbranschen och håller mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna. Jag är detaljorienterad och kan noggrant analysera och utvärdera spel, och jag närmar mig mitt arbete med objektivitet och rättvisa. Jag tillför också ett kreativt och innovativt perspektiv till mitt skrivande och mina analyser, vilket bidrar till att göra mina guider och recensioner engagerande och intressanta för läsarna. På det hela taget har dessa egenskaper gjort att jag har kunnat bli en pålitlig och tillförlitlig källa till information och insikter inom spelbranschen.