(Bildkredit: Marvel / Disney)

Avengers: Endgame var en känslomässig upplevelse för många av oss – kulminationen på över 20 filmer i MCU och ett sista adjö till många av de superhjältar som vi har älskat. Men för stuntkoordinator Sam Hargrave var den senaste Avengers-filmen mer än så, och det fanns en scen, särskilt som var djupt personlig. 

”Mitt käraste minne från Avengers: Endgame är sekvensen där Captain America från nu, kämpar mot Captain America från det förflutna – när han går tillbaka i tiden och kämpar mot sig själv,” berättade GameMe + medan han främjade sin regissedebut, Extraction, som spelar Thor-skådespelaren Chris Hemsworth. ”Jag började min karriär med Marvel på den första Avengers och fördubblade Chirs Evans i den Captain America-dräkten. För den Endgame-sekvensen fick jag ansvaret för att regissera den och hjälpa till att utforma handlingen. 

”Jag fattade beslutet, för min bror var Captain America’s stunt double på Endgame vid den tiden, att raka mitt skägg och klippa håret och komma tillbaka i kostym en sista gång. Så jag regisserade, designade handlingen, fördubblade skådespelaren i kostym som jag började med i Marvel Cinematic Universe och arbetade med min bror och min goda vän, Chris Evans. Min far var där under de tre dagarna av fotografering. Så alla dessa element kombinerade gjorde den sekvensen på den filmen , en av de mest minnesvärda upplevelserna i min filmkarriär. ”

Nästa gång du tittar på Endgame, kanske den Cap-mot-Cap-scenen kommer att träffa lite annorlunda, vetande att bakom kulisserna är de två bröder som slår varandra medan deras far tittar. Vår fullständiga intervju med Hardgrave, där filmskaparen förklarar hur han drog av filmens otroliga one-shot, kommer att finnas tillgänglig i morgon för att läsa i sin helhet. Utvinning sker på Netflix imorgon. För mer information om MCU, se till vår omfattande täckning nedan:

  • Hur man tittar på Marvel-filmerna i ordning
  • De 25 bästa superhjältefilmer, rankad
  • Alla nya Marvel TV-program kommer snart
  • Alla nya superhjältefilmer kommer snart
  • Varje film försenad av coronavirus
Läs mer  En DC FanDome trailer har anlänt